Tuning lámpa és a párásodás
aktuális téma

Nem találtam ilyen témát ezért bátorkodtam létrehozni. Astra f-hez vetem SONAR tipusú kristlylámpát de bepárásodik és fogalmazó szerint ez elég gyakori tehát hiába cseréli le valszeg az is olyan lesz.Kérdés van e megoldás arra h ezt megakadályozzam.Ha tudsz ilyet légyszi oszd meg velem a tudásod.
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Akkor szerinted szellőzés gond lehet inkább ?

Erre gondoltam én is és 5 emberből 4 ezt tanácsolta.
....szóval belülről kéne egy pici lyuk....oké...de elég lenne ha mondjuk pl a hátsó buratakarót megfúrnám ?

én ilyenkor egy kis fúróval fúrok olyan helyen lukat, ahol a víz nem tud beverni, és megszűnik ez a gond

üdv. mindenkinek !
Seat Cordoba (2002-es) gyári első fényszóró búra kb 2 hete elkezdett párásodni....minden előzmény nélkül....ütve, nyomva, piszkálva nem volt........kivettem izzót, kiszárítottam teljesen......hátsó búratakaró nem lötyög, hibátlanul zár, a tömítőgumit áttöröltem szilikonnal......a búrát felülről az összeillesztésnél "elhúztam" sziloval is......tegnapi eső után ismét ugyanolyan párás lett....most vagy vizet kap és azért ilyen...vagy ellenkezőleg, és azért párásodhat mert nemtud szellőzni ?
Seat Cordoba (2002-es) gyári első fényszóró búra kb 2 hete elkezdett párásodni....minden előzmény nélkül....ütve, nyomva, piszkálva nem volt........kivettem izzót, kiszárítottam teljesen......hátsó búratakaró nem lötyög, hibátlanul zár, a tömítőgumit áttöröltem szilikonnal......a búrát felülről az összeillesztésnél "elhúztam" sziloval is......tegnapi eső után ismét ugyanolyan párás lett....most vagy vizet kap és azért ilyen...vagy ellenkezőleg, és azért párásodhat mert nemtud szellőzni ?

Gázos sütőben olyan 5-8perc.
É igen ahol erősebb a búra ott kezd el feszegetni egy vastagabb lapos tárgyal. (csavarhúzó)
É igen ahol erősebb a búra ott kezd el feszegetni egy vastagabb lapos tárgyal. (csavarhúzó)

Üdv!Hajszárító vagy hőlégfúvó is jó hozzá szerintem!Az enyémhez elég volt hogy kitettem a napra (bár nyáron a nagy melegbe),s 5 percig melegítettem hajszárítóval,közben pedig feszítettem csavarhúzóval! Egy tanács: ha a tiéden is vannak helyek,ahol meg van erősítve az üveg rész,akkor ott feszítsd,mert máshol könnyen elpattan!

bazsee83
2014. január 28. 15:22
Sziasztok
Egy olyan infó kéne, hogy van egy 2002-es Seat-om aminek a foncsor körülötti részt le akarom festeni feketére amihez szét kéne szedni a lámpát de nem nagyon tudom, hogy mennyire is melegítsem meg a lámpatestet, hogy még azért a műanyag ne nagyon menjen tönkre. Tudom Youtube-on van számos videó de csak azt látni, hogy be a sütőbe oszt ki a sütőből.
Valaki tudna segíteni?
Előre is Köszi.
Egy olyan infó kéne, hogy van egy 2002-es Seat-om aminek a foncsor körülötti részt le akarom festeni feketére amihez szét kéne szedni a lámpát de nem nagyon tudom, hogy mennyire is melegítsem meg a lámpatestet, hogy még azért a műanyag ne nagyon menjen tönkre. Tudom Youtube-on van számos videó de csak azt látni, hogy be a sütőbe oszt ki a sütőből.
Valaki tudna segíteni?
Előre is Köszi.
Csaó. Én is küzdök a párásodással,BMW E46 FL elötti az autó,h7 projektoros a lámpa meg angle eyes.Ha fel van kapcsolva a tompított akkor párásodik,ha a refi is akkor még jobban.Ha lekapcsolom akkor kb 1 ora és eltűnik a pára.A lámpa nem a gagyibb kategóriából való,stabil, jól tömített a bura és a ház közt. Arra gyanakszom hogy a szellőzése nem megfelelő.Most leszedtem a refi hátulján levő nagy gumi sapkát,és mentem vele kb 2x annyit mint késő délután mikor párásodott,és most nem párásodott be pedig még a refit is használtam ahol tudtam hogy melegebb legyen a benti hőmérséklet.
b4 1996 pest üllői ut 560 körüli lámpabolt ára
Milyen Passatod van amihez 56 ezer a Hella fényszóró?
Amúgy talán a led helyzetjelzős kicsivel messzebbről látható a közvetlen építése miatt mind az angel eye kivitel. Nagyjából 0.5w/led vagy másnéven kb 40-50lumen a fényerő ledenként de úgy amit már látunk a szórással nem az eredeti foncsor nélküli fényerőre utaló fényerő.
Nos az alapvető probléma, hogy aki olyan autóra vesz ilyen utólagos projectoros lámpát aminek gyárilag nemvolt xenonos kivitele mondhatnánk persze, hogy megfogják a rendőrök. Amúgy sem jó minőségű a projector ami ezekben a lámpákban van és ha halogénnel foltos vagy rossz a szórás xenonnal még rosszabb lesz csak. A sima ledcsíkos lámpák alapesetben csak helyzetjelzősek mivel a "ledcsíknak" nincs elektronikája így ha kapcsolsz lámpát azaz előbb helyzetfényt a ledcsík kapcsolódik fel előbb és motorindításkor sem világítanak, de a fényerő is igencsak alatta marad a szabályos menetfényekének. Egy jó minőségű halogén izzóval viszont lehet kevésbé látsz annyira jól mint xenonnal viszont nem emelnek ki.
sziasztok
már több oldalon is megkérdeztem
kinek milyen tapasztalata van a tuning lámpával kapcsolatban.
olvastam--párásodhat...de orvosolható
engem egy kicsit jobban izgat hogy vajon mekkora fényereje van
és vajon melyiknek van nagyobb fényereje
angel eyes vagy led helyzetjelzős de projektoros
mindkettőbe halogént raknék..xenonnal megfogtak(((
utángyártott 25.000
gyári hella 56.000
angel 42000
projektor 65.000
már több oldalon is megkérdeztem
kinek milyen tapasztalata van a tuning lámpával kapcsolatban.
olvastam--párásodhat...de orvosolható
engem egy kicsit jobban izgat hogy vajon mekkora fényereje van
és vajon melyiknek van nagyobb fényereje
angel eyes vagy led helyzetjelzős de projektoros
mindkettőbe halogént raknék..xenonnal megfogtak(((
utángyártott 25.000
gyári hella 56.000
angel 42000
projektor 65.000
Én jégfehér lednél bár nem tegnap vettem sima 2 lábast veszek azszem 16lumen a fénye. A 3mm led nagyobbat világít mint az 5mm amúgy mivel a gömbrész amiben a chip van szűkebb így jobban fókuszálja a fényt.
Elvben normális készlettel rendelkező elektronikai boltban ahol van olyan próbapanel a pultban amin éppen működés közben is láthatod a ledet így nem lutrira mész.
Biztos lehetsz benne hogy kínai ledet vettél. Manapság más nem gyárt szinte ledet, mégha "neve" is van. A kontinensünkön nem éri meg az új jobb ledeket gyártani nagy mennyiségben és kínában is tudnak jó dolgokat készíteni csak abból nemsok jön hozzánk.
és hol kapni abból rendes minőségűt? mert én 180,-ért vettem darabját a fehér 5mm-eseknek, amiket neten találok, azok ilyen 16-20 forintos kategória

5mm ledet vettem, nem a gagyi kínait, de nem is a legerősebbet. A legerősebb már tényleg brutális fényű volt. 10mm plexirúdba rakom meg minden szükséges dolgot megcsinálok rajta, hogy szép legyen. Viszont szívem szerint nagyon halvány kék, jégkék színt szeretnék, nem tudom, hogy mivel lenne érdemes színezni a plexit, hogy tartósan olyan legyen 

Az ilyen angel eye lámpánál a karikákba 3mm ledet raknak ami megfelelő fényt ad helyzetjelzőként való használatra. Azt lehet mondani ha utánanézel mekkora lument ad ki az 5w csúszkás izzó akkor annak megfelelő fényerőt illik adni a karikának is.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!