Cikk: VW-be 100-as benzint
aktuális téma
tele tanktól a bezinkútlámpa felvillanásig, (+/- 20km, függöen mennyire messze a kúttól villant fel) 

abból kiindulva, hogy itt a CS-n levő suzukik 3-4 litert esznek/100km szerintem nem lehet nagyobb a tankja 15-20 liternél 

mennyit fogyaszt a kocsid átlagba?
Csak mert én az opellal ha autópályát nézem csak akkor majdnem 800 km-et megyek egy tankkal
63 literes a tank...
Csak mert én az opellal ha autópályát nézem csak akkor majdnem 800 km-et megyek egy tankkal

sztem is,mert szinte mindig 5 ezerért tankolok

jaja,ugyanezt tapasztaltam......fogyasztás nőtt,teljesítmény csökkent
emellett alapjáratom totál elment,alacsony fordulaton halál gyenge lett

emellett alapjáratom totál elment,alacsony fordulaton halál gyenge lett

amugy Shell-től én is nagyobb hatótávra todok menni, de egy kuttol tudom ez, többi ugyan az, na meg omw zöme csal az ora 500-600 ft többet fizetsz ami bemegy
vagy kurva sok maradt még a tankba
nem hiszem, hogy az utolsó cseppet is kiautózta a tankból, így pedig a mérés igen csak pontatlan 

mennymá hogy szuzi 4-500 at megy el egy tankkal pályán
vagy kurva kicsi a tankja vagy kurva sokat eszik

Detto... plusz még próbáltam OMV-t, az sem tetszett neki...
pl:
ugyan olyan körülmények mellett:
Shell: kb 500km/tank
MOL: max 470km/tank
OMV: max 420km/tank
2 hónap ingázás győr és bécs között, reggel hajnalban dugók előtt és este a dugók után, tehát általában a 130-140-es átlagsebesség végig...
pl:
ugyan olyan körülmények mellett:
Shell: kb 500km/tank
MOL: max 470km/tank
OMV: max 420km/tank
2 hónap ingázás győr és bécs között, reggel hajnalban dugók előtt és este a dugók után, tehát általában a 130-140-es átlagsebesség végig...
és minek a 100-as amikor a legtöbb autó 95-el működik?
az oktánszámmal csak az öngyulladási tűréshatárt jelölik, sztem full fölösleges ilyenre plusz pénzt kiadni
az oktánszámmal csak az öngyulladási tűréshatárt jelölik, sztem full fölösleges ilyenre plusz pénzt kiadni
olcsóbb 
szerintem tök mind1 hol tankolsz, mindenhol átbasznak, kérdés az, hogy mennyivel
csak 1 példa: nyáron horvátba 3 tank benzint elautóztam 7 lityis fogyival amibe klímázás, autópálya (150-160as tempó) és város is volt... Itthon 90es tempónál klíma nélkül eszik 7,6-8,2 litert
amit itt 100asnak adnak el, ott max 95ös lenne, de lehet még az se 

én meg ott tankolok ahol a legóccsóbb 

Nekem csak a Shell benzin jött be,abból is a 95-ös,nem variálom....a MOL benzinnel egyenesen szar a kocsi,megőrül tőle,szal az felejtős

Ja......szerintem.Meg azok szerint is,akik Németo-ból hozzák a kamionnal.
A vépúder adalékot 5 literes műanyag kannában (mint a motorolaj) hozza a Klacska szárazplatós részlege.Értéke (nem az ára,mert az nincs,mivel kereskedelmi forgalomba nem kerül) kb. 9 ezer ft.
Egy ilyen 5 lityis adalékot kevernek össze 13000 liter Mol evoval Battán.Ha nem hiszed,járj utána.
A vépúder adalékot 5 literes műanyag kannában (mint a motorolaj) hozza a Klacska szárazplatós részlege.Értéke (nem az ára,mert az nincs,mivel kereskedelmi forgalomba nem kerül) kb. 9 ezer ft.
Egy ilyen 5 lityis adalékot kevernek össze 13000 liter Mol evoval Battán.Ha nem hiszed,járj utána.
Nem, 1.6-nak már 98-at írnak elő

Tegyük hozzá, hogy én mindig a Budafoki úti MOL-nál tankolok, és ott tankoltam Neot is anno, azzal is és a mostani gázolajukkal is meg vagyok elégedve!
A másik kút amire jártam, az Egér úti OMV, ott sem volt gondom, de kétszer megszívtam, egyszer benzinnel, egyszer gázolajjal, mind a két alkalommal rengeteget evett belőle, már nem szoktam ott tankolni..
A Budafoki úti OMV-vel nem volt gondom, jobb se volt, de az meg drágább mint a mol, nincs értelme oda járnom.. ugyanez a helyzet a közeli Shell-el is...
Tehát annyi a lényeg, hogy nem lehet teljesen jól összehasonlítani az üzemanyagokat, mert kutanként is lehetnek eltérések bizonyos okokból..
Ja, és prémium gázolajat egyszer tankoltam, de nem vettem észre semmit
A másik kút amire jártam, az Egér úti OMV, ott sem volt gondom, de kétszer megszívtam, egyszer benzinnel, egyszer gázolajjal, mind a két alkalommal rengeteget evett belőle, már nem szoktam ott tankolni..
A Budafoki úti OMV-vel nem volt gondom, jobb se volt, de az meg drágább mint a mol, nincs értelme oda járnom.. ugyanez a helyzet a közeli Shell-el is...
Tehát annyi a lényeg, hogy nem lehet teljesen jól összehasonlítani az üzemanyagokat, mert kutanként is lehetnek eltérések bizonyos okokból..

Ja, és prémium gázolajat egyszer tankoltam, de nem vettem észre semmit

én OMV 100as benzint tankoltam 2x is kijárkálva, hát nem hogy jobb lett, de alacsony fordulatról még csak nem is rúgott akkorát a kocsi, pedig chippelve van, vagy nem tetszik neki a nagyobb oktánszám vagy nem tudom mi lehet, de tény, hogy jobb nem lett.. OMV maxxmotionnél maradok, új korától kezdve azt kapja a kocsi és ezt szereti is, sose volt probléma vele..
nekem a normál shell benzintől a fiat motorja (1,4 12v) keményen csörgött... alig vártam, hogy kijárjam belőle... abba tökéletes volt a 95ös MOL...
Tudom, 1.4, 1.6-nak elég, csak a csörgés idegesitett, de a szerelőm felvilágositott, h nincs semmi baja, ez normális, és nem lesz a motornak semmi baja. (150e-nél tartok, és eddig nincs gond, kopp-kopp)
A pontos indoklásra már nem emlékeszem
Véleményem szerint nincs értelme ilyen kis picsa motorokba a 100-asnak, de ha Neked bejött, akkor lett is egy ellenpélda
A pontos indoklásra már nem emlékeszem

Véleményem szerint nincs értelme ilyen kis picsa motorokba a 100-asnak, de ha Neked bejött, akkor lett is egy ellenpélda

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!