Mint minden évben, idén is elég durva VIP/sztárvendégekkel készülünk, hogy a látogatóink garatáltan felejthetetlen élményekkel térhessenek haza, de mivel a kiállítók is igazi petrolhead formák, ezért nekik is lesznek olyan csemegék, amiket biztosan szívesen megnéznek közelebbről.

Korábban már ki volt posztolva, hogy a Hoonitron látható lesz az AMTS-n és ez már önmagában óriási dolog, de érkeznek olyan autók is, amiket kevesen láthattak eddig testközelből. Ilyen például az az 1980-as Corvette C3, ami a Mapet Tuning egyik demoautója és megjárta az Ultrace-t és a Prague Car Festival-on is ki volt állítva, idén pedig hazánkban is látható lesz három napon keresztül, de ezt már biztosan tudjátok, hiszen megosztottuk pár napja.

Mitől olyan különleges ez a Corvette?

Megoszlanak a vélemények, hogy melyik a legikonikusabb Corvette, viszont az biztos, hogy a C3 ott van a kedvencek között, tehát az alap már elég jó választás volt. Aztán ott van a név: The Kyza. Aki kicsit is követi az autós oldalakat, az már biztosan találkozott ezzel a névvel és ismét egy render to reality jellegű cucc született a lengyel Mapet Tuning és Kyza együttműködéséből. Ezután már csak egy teljesen egyedi bodykitet kellett elkészíteni, ami megadja a lehetőséget arra, hogy brutál széles felniket lehessen felcsavarozni a Chevrolet alá. A készletet a Spojkar Workshop készítette és a feladat bonyolultságát inkább ne is firtassuk, hiszen az autó nem nevezhető kicsinek, így a 3D modellezés elég sok időt emésztett fel, majd utána még jött a folyamatos próba, hogy minden úgy álljon, ahogy azt elképzelték az elején, hiszen ez egy demoautó és itt mindennek 100%-osnak kell lennie. Ezt követték a karbon kiegészítők. A tető, a küszöbök, a hátsó szárny, a diffúzor és az első toldat. (Apróság, de mindenképp meg kell említeni a szárnyra szerelt plexit, ami világítást is kapott, ezzel pedig még durvább a látvány sötétben.) A jellegzetes fekete minta, a vibráló piros fényezéssel, fantasztikus kontrasztban van és egyszerűen lehetetlen levenni a szemünket az autóról.

Az autó rettenetesen széles és ide komoly méretű felnikre volt szükség, hogy rendesen kitöltsék a kerékjáratokat. Természetesen ide is egyedi megoldásra volt szükség, amiben a Rotiform volt partner és elkészítették az óriási peremekkel szerelt, többrészes ékszereket az autó alá. A méretek? Elöl 11x19, hátul pedig 14(!)x19 amihez még hozzájönnek a 7 illetve 6”-os peremek. Az elöl 245/35, hátul 305/30-as gumik rendesen feszülnek. A futómű levegős, de nem volt sétagalopp ennek a szettnek a beépítése sem, mivel a Corvette futóműve nem nevezhető túl modernnek, de mivel a cég eléggé képben van az airride rendszerekkel kapcsolatban, hamar megtalálták a megoldást. Az MTS, VW Transporterhez készült gátlóinak átépítésével kezdték elöl, hátul pedig a laprugók helyére egyedi karokat szereltek, amire felkerültek a lufik. Egyedi és szintén MTS termékek a hátsó gátlók. A Viair kompresszorok és a tartály, hátul, a kalaptartón kaptak helyet egy különleges beépítés formájában.

Az utastér elég leharcolt volt és nem felelt meg Janecki ízlésének, ezért az Egyesült Államokból rendelték meg a komplett szőnyeget és a kormányt, a többit pedig a Carissmo Design munkatársaira bízták, akik hibátlan munkát végeztek. Mindent fekete bőr és Alcantara borít és a világítás már LED-es.

Az eredeti motort kihajították, hiszen eleve motorhibásan került a gép a műhelybe. Egy LS átépítés lett volna ideális, de nem volt a közelben és Janecki inkább más megoldást keresett. Egy L82 motort talált nem túl messze és némi átalakítás, néhány alkatrész áthelyezése után simán bekerült az autó orrába. A kipufogórendszer nem szomszédbarát, mivel teljesen nyitott, úgyhogy igazi mennydörgés kíséri a Corvette útját, bár attól nem kell félni, hogy napi szinten használják közúton a kocsit, mivel Lengyelországban sem olyanok az útviszonyok és minden egyes kátyú után lehetne javítani az autót.

Március 17-19 között pedig ezt az autót is megnézhetitek közelről, több másik különleges külföldi VIP vendég autójával együtt az idei AMTS-n! Hiba lenne kihagyni!