A SEMA Show-n mindenféle őrületet látni és amikor felbukkan valami különleges, akkor mindig van egy réteg, aki őrült módjára ütni kezdi a billentyűzetet, hogy kifejezze felháborodását, amikor valami teljesen típusidegen motort, alkatrészt szerelnek be/fel kedvenc típusába. Ilyen ez popszakma - tartja a mondás, viszont maradandót nem lehet úgy alkotni, hogy kompromisszumokat kötünk. A B is for Build csapata pedig jól tudta ezt és megalkottak egy olyan beteg szörnyeteget, ami jóformán mindenkit kiégetett. (minket mondjuk pozitív értelemben.) 

Íme a világ egyetlen, kézi váltós, LS motoros, dupla turbós Huracán-ja! 

"LS swap everything!" - szokták mondani, mivel az utóbbi időben egyre több LS V8 átépítéssel találkozni a versenypályán és utcán egyaránt. Japán gépekbe, európai vasakba és persze amcsi verdákba is bátran pakolják a legendás motort, ami elég jól terhelhető és a V8 hangjától mindenki izgalomba jön. Azonban azt senki sem gondolta, hogy egyszer egy olasz masinában is viszontlátjuk az amerikai szívet. 

A történethez azért hozzátartozik, hogy nem egy hibátlan autót áldoztak fel a hírnév érdekében, hanem egy roncsot, amiben nem volt motor és még egy tűzvészt is túlélt. A csapat ezután beépítette, nem kis munka árán, a 7 literes LS V8 motort, amire még a biztonság kedvéért, kettő darab turbót is felpakoltak. Az eredmény? 1500 lóerő a hátsó kerekeken! 

Ez pedig már a Bugatti és a Koenigsegg játszótere, csak mondom. A Texas Speed által épített motorra az Audi R8, 6 sebességes váltóját szerelték fel, erősített kuplunggal. 

A karosszéria munkálatainál Kyza is segédkezett és az általa megálmodott formavilágú, karbon elemek kerültek az autóra. A kerékjáratokban Rotiform HUR felnik forognak, de szerintem széles lemez is lehetne, mert az emberek figyelme a két turbóra és a motortér környékére koncentrálódik, amint az autó közelébe érnek. 

Az utastérben Sparco ülések, levehető, Sparco versenykormány és egy váltókar hívja fel magára a figyelmet. Utóbbihoz még egy külön adapterre is szükség volt. Az autót egyébként magán a show-n, az utolsó pillanatokban rakták teljesen össze és a SEMA-ra saját lábán vitték ki (persze Las Vegas-on belül), de az út nem volt zökkenőmentes - kifogyott az üzemanyag egy 4 sávos úton például. A B is for Build Youtube csatornáján megnézhetitek a folyamatokat!

IDE KATTINTVA még több képet találtok az autóról, IDE KATTINTVA pedig egy saját videót is megnézhettek!  

 

Forrás: Carstyling

Kisorsoltuk SEMA Show 2019 játékunk nyereményét, a Chip Foose által dedikált pólót.

» Részletek itt! «