Christian Drechsel véletlenül akadt a Porsche 944 Turbo-ra, amikor munkát keresett Hollandiában. Amit először megnézett, messze volt a vállalhatótól, úgyhogy inkább utazott még egy kicsit, és így botlott bele a képeken látható autóra, ami nem volt ennyire fantasztikus állapotban. A korábbi tulaj foglalkozott vele. Felújította a motort, kapott egy K&N légszűrőt, nyomásszabályzót, kis optimalizálást és új kipufogórendszert, amiből száműzték a katalizátorokat. A teljesítmény nem változott túlságosan, 200 ló körül lehet most és a motorhoz 5 sebességes, rövidebb áttételű váltó csatlakozik.

Az eredetileg USA kivitel, európai elemekkel gazdagodott, mint például a hátsó lökhárító. Christiannak viszont jobban tetszett az amcsi változat, ezért beszerezte a megfelelő elemeket és „visszausásította” (de szépen írtam….) az autót. Visszakerültek a szélességjelzők, egy GRP toldat, és az első irányjelzők fehér búrát kaptak.

A futómű KW Variante 3, állítható szett, aminek köszönhetően tökéletesen rá lehet engedni a kasznit a módosított BBS felnikre. Mitől módosított? Eredetileg 16-os BBS Rs felnik voltak az autó alatt, amit átépítettek „Slant Lip” peremekkel 18-asra, így most elöl 8,5x18 205/40 gumikkal, míg hátul 10x18 245/35-ös gumikkal töltik ki a kerékjáratokat.

Az utastérben piros háttámlájú Recaro A8 ülésekben foglalhatnak helyet, de csak szigorúan ketten, mert a hátsó üléssort száműzték az autóból. Piros biztonsági övek tartják rendesen a sofőrt és utasát. A szórakoztatásról klasszikus kinézetű, de modern tudással bíró Continental fejegység gondoskodik, Bluetooth-tal.

Ez az 1986-os 944 Turbo talán sosem volt ennyire kirobbanó formában!

További képeket IDE KATTINTVA találtok!  

Forrás: vau-max.de