Az biztos, hogy a Finest OEM+ találkozója elég komoly nyomot hagyott mindenkiben. Teljesen mindegy, hogy milyen volt az időjárás, igazán durva gépek foglalták el fertőszentmiklósi repülőtér aszfaltját. Akit ide beválogattak, az garantáltan a minőségi építések közé tartozik! 
 
A galériák között figyeltem fel erre a Civic-re. Nincs túlgondolva, nincs agyonpakolva mindenféle légterelőkkel, mégis jól esik a szemnek ránézni. Lehet a szín teszi, nem tudom. Felkutattam a tulajt, és megkértem, beszéljen kicsit az autóról, Császár Balázs pedig örömmel tett eleget a kérésemnek. 
 
" Az autót 2016-ban vettem. 2000-es évjáratú Honda Civic Hatchback Ej9, 1.4-es motorral. Teljesen gyári volt, külföldi papírokkal. Az autó ekkor még  ezüst színű volt.  Mindenképp szerettem volna neki adni egy egyedi színt, ezért még 2016-ban átesett egy lakatoláson és egy fényezésen. A színt szín könyvből választottam (gyöngyház fényezés).
 
Elsőnek type-r kinézetet szerettem volna, ami meg is valósult. Type-R szárny, toldatok. Fényezés után kapott 15 colos króm felniket, azt hittem hogy jó lesz, de sajnos picit bután állt rajta gyári magasan. 2017-ben a terv az ültetés volt. Gondolkodtam fix futóműben is, de az utak minősége miatt ezt elengedtem. 2017 nyarán kapta meg a levegős futóművet (airride), amit Kelemen Zsolt (Fakukac) épített teljes mértékben. Sokan mondták hogy kényes tud lenni a levegős futómű, de nekem szerencsére nem volt még vele problémám.
 
2018-ban kapta meg a jelenlegi felniket, amibe teljesen bele is szerettem. Ezzel a szettel tetszik nekem a legjobban, egyenlőre nincs tervben hogy cserélem. A felnik Japan Racing JR18, 16x8 ET25. Mivel csak matt feketében lehetett kapni, ezért újra lettek fújva metál feketére. Gumik rajta: Toyo T1R, 195/40.
 
2018 tavaszán sikerült megtörni az elejét. Ezért gyakorlatilag az volt a projekt, hogy újra összerakjam. Kapott fekete hátteres fényszórókat, illetve üvegszálas motorháztetőt. Télen elkezdtem felkészíteni AMTS-re. Elengedtem a Type-R optikát és egy ChargeSpeed toldat került fel, ami itthon kevésbé elterjedt. Idén sikerült kijutnom vele AMTS-re, ezzel mondhatom hogy elértem egy álmot. Ez volt az első lépcsőfok, következő cél a külföldi kiállítások.
 
Az autó belseje, mind az utastér, mind a motortér, teljesen gyári. Utastér annyiban változott, hogy megkapta a '96-os Del Sol-ból az üléseket, illetve egy kard váltót, ami eléggé megosztó. Hertz hangszórók, csipogók, erősítő (1500w, 5 csatornás) csomagtartóban egy Alpine mélyláda (800w), illetve JVC fejegység gondoskodik a szórakoztatásról.
 
Motorteret idén télen fogom megcsinálni. Kerül bele egy 2.3-as motor, 6gen Accord motorja (Type-V) és a közeljövőben teljesen meg szeretném csinálni az utasteret is és a  csomagteret beépíteni. Nagyjából ennyit tudok elmondani az én kis Hondámról. Szépen lassan el fogom érni az álmokat amit kitűztem magam elé!" 
 
Köszönöm szépen! Kívánom, hogy minden megvalósuljon, amit még elképzeltél! 
 
Képekért köszönet: D. Calibra Photography 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. július 11.)