A siófoki luxus-és sportautó kiállításon Mr. Bader Al Roudhan-nal beszélgettünk, akinek köszönhetően olyan csodákat láthattunk , mint a Bugatti EB 110SS, Ferrari F50, Aston Martin Vanquish és Pagani Zonda S. Ezeken kívül még más különleges sportautó is pihen garázsában, amelyeket a következő kiállításon meg is csodálhatunk.

cS.hu: Mikor alakult ki benned a sportautókhoz való vonzódás?

Bader: Egész életemben a sportautókhoz vonzódtam igazán, körülbelül 21 éves koromban kezdődött ez a szenvedély. Voltak másmilyen autóim is, de többnyire sportkocsikat vásárolok.

cS.hu: És mikor kezdted el gyűjteni az exkluzív sportkocsikat?

Bader: Hét éve.

cS.hu: Mi volt életed első sportautója?

Bader: Chevrolet Camaro.

cS.hu: Milyen autóid voltak ezután?

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Bader: Hát nézzük csak. Volt Porsche 928 König tuninggal, BMW 740, Cadillac, Pontiac TransAm, amit a Knight Riderben lehetett látni, Chevrolet Corvette, utána egy ZR1-es Corvette, Mercedes SL Cabrio (én hoztam be az elsőt az országba, ugyanúgy mint ?89-ben az első BMW-t, ami egy 740-es volt), Ferrari Testarossa, egy sárga Lamborghini Diablo, Ferrari 348 Spider, Bugatti EB 110SS, Lamborghini Special Edition, Cizetta, Jaguar 220XJ, Aston Martin DB7, Aston Martin Volante, Aston Martin Vantage, Rolls Royce Silver Seraph, Bentley Azure, Ferrari 355 Spider, Maserati Quattroporte. Utána eladtam, ami nem tetszett, és újra csináltak nekem egy különleges Bugattit, ami szintén egy EB 110SS, ezt láthatjátok most a kiállításon. Ezután jött az Aston Martin Vanquish, Ferrari F50, Pagani Zonda S, König tuning által készített Ferrari 360 Modena, ezen a héten érkezett a narancssárga Lamborghini Murcielago. Ezen a hat autón kívül meg van még a Bentley Azure és van egy Range Rover.

cS.hu: Melyik autócsoda a következő kiszemelted?

Bader: Egy Enzo Ferrari jövőre, és befejeztem. Ez lesz az utolsó.

cS.hu: Mi alapján döntöttél így?

Bader: Szép autó már nem lesz. Például az új Bugatti Veyron nem tetszik, hiába a sok lóerő, maga az autó nem tetszik, túl klasszikus. A Bugatti eleve olasz és nem német, ráadásul Franciaországban csinálják. Az igazi sportautó olasz, ITALIANO.

cS.hu: Hogyan választasz egy autót?

Bader: Mindig álmodtam az autókról, hosszú idő eltelik, legalább egy fél év, hogy bejöjjön hogy szeretem. Úgy mint egy lányt szeretni kell. Csináltak nekem egy autót, Edonis-nak hívják, de nem tetszik, nem jó a minőség. Azok készítik, akik a Bugattit csinálták, összesen 21 darabbal akarnak készíteni, de nem veszi senki mert nem jó a minőség. A legjobb minőségű a Pagani, amit életemben láttam, ezután jön a Bugatti és csak az utolsó a Ferrari.

cS.hu: Melyik autó a kedvenced?

Bader: A Bugatti, ez nekem az álmom. Ezt a Bugattit, akármelyik kereskedő, akármelyik ember aki ismeri, az tudja, hogy ez a kocsi többet ér mint akármelyik másik.

cS.hu: Volt-e olyan autó, amelyiket megálmodtad és nem sikerült megszerezni?

Bader: Ilyen nincs.

cS.hu: Mikor és miért adsz el egy autót?

Bader: Akkor adok el egy autót, amikor tudom, hogy van benne hiba. Azért adok el egy autót, mert megunom, vagy nem tartja az értékét.

cS.hu: Ezeket az autókat Magyarországon tartod, vagy szoktad magaddal vinni őket?

Bader: Spanyolországba traileren viszem őket, mert ott is lakom, Dubai-ba viszont repülővel.

cS.hu: Az autókon kívül van-e valamilyen más gyűjtőszenvedélyed?

Bader: Nincs, csak az autók.

cS.hu: Hétköznap milyen autót használsz?

Bader: A Range Rover-t és az Aston Martin-t.

cS.hu: A szervizelést, hogy tudod megoldani?

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Bader: Csak a Range Rover-t tudom Magyarországon, a többit csak külföldön. A Pagani-t csak a gyárban, csak ott tudják megcsinálni. A Bugattihoz csak egy ember ért a világon, csak ő tudja megjavítani. Ha valami történik vele vagy elviszik hozzá, vagy küldenek neki repülőjegyet és viszi a szerszámait. Akinek ilyen autója van, azt nem érdekli a költség, csak a szerviz.

cS.hu: Próbáltad-e már az autók határait feszegetni közutakon?

Bader: Egyszer a Bugattival versenyeztem Spanyolországban egy M3-mal, hát orrba-szájba vertem. Csak az volt a baj hogy sok kanyar volt, nem sok mindent láttam a hegyek között, mindig lassítani kellett, 320-ig nyomtam. Azért szeretem, mert kanyarokban nagyon jól megy a négykerékhajtás miatt, nagyon jól fekszi a kanyarokat, ugyanúgy, mint a Lamborghini Murcielago.

cS.hu: Gondolom nem tudsz megjelenni úgy ezekkel, az autókkal, hogy ne csodálják meg az emberek.

Bader: Hát persze. Amikor Traileren visszük őket szinte mindenhol lefotózzák. A szép autókat mindig megcsodálják, mint a szép lányokat. De többet néznek egy szép autót, mint egy szép lányt, mert abból több van.

cS.hu: Az autók árait meg lehet-e kérdezni, mennyire publikusak?

Bader: Az Aston Martin 280 000 Euro, a Pagani 550 000 Euro, Ferrari 470 000 Euro, a Bugatti pedig 420 000 Euro. A Bugattit nekem csinálták, és várnom kellett rá egy évet.

cS.hu: A kocsik fogyasztását meg tudod-e mondani, vagy eddig még nem voltál rá kíváncsi.

Bader: 25 liter, mindegyik. Lehet országút, város, zsákutca, mindenhol 25. A Range Rover is többet eszik, mint ezek.

cS.hu: Milyen sűrűn használod ezeket a csodákat?

Bader: Minden hétvégén. Egész Dunaújváros hallja a hangjukat. Váltom őket, két óráig használom az egyiket, utána két óráig a másikat.

cS.hu: Zárásként elmondanád a véleményed a magyar lányokról?

Bader: A magyar lányok a legszebbek az egész világon. Én a világon mindenfelé utazom, és annyi szép lányt, mint Magyarországon, még nem láttam sehol.

cS.hu: Nagyon szépen köszönjük, hogy válaszoltál kérdéseinkre.

Bader: Nagyon szívesen.

Bader autóit legközelebb szeptemberben tekinthetitek meg, Pécsen, egy újabb kiállítás keretei között.