"Spring my Ride" mottóval, a DOTZ markáns tavaszi kampánnyal indította el a 2018-as szezont. A tél mindig nehéz időszak az autók számára: sár és hó, só és kőfelverődés. Az autó maradandó károsodásának elkerülésére kötelező program egy tavaszi nagytakarítás beütemezése. A DOTZ tíz lépésben vezette végig a felhasználókat a tavaszi tisztítás folyamatán, tippek és hasznos trükkök bevetésével.

Kellemes tavaszi előjelek

Szőke hajzuhatagával és kék szemeivel Anja, a DOTZ-lány is előrevetítette, hogy forró és energikus év vár ránk 2018-ban.

Anja számára testhezálló feladat volt a tavasz nagykövete, az új DOTZ CP5 bemutatása. A CP5-tel a DOTZ teljesen új értelmezést adott a klasszikus 5-küllős felniknek. A CP5 Dark változata pedig többek közt egy nem mindennapi SUV alatt emelte még tovább a tétet.

Tradíció

Bizonyos dátumok minden évben kihagyhatatlanok, ezért nem is volt túlságosan meglepő, hogy a DOTZ a 37. Wörthersee GTI találkozót is méltó módon ünnepelte meg. A DOTZ ugyanúgy szerves része volt a találkozónak, akárcsak a kerekek az autónak: mint főszponzor és a minőségi tuning nagykövete, igen forró felhozatalt pakolt össze a rendezvényen felhúzott standjára. Idén partnerük, a Lowrider.at csapata vitte a prímet, aki a szemet gyönyörködtető T-Roc technikáját építette. Az SUV-t az Air-Lift-Performance airride rendszerével szerelték, a 3M "Satin Sheer Luck Green" fóliájával vonták be és az új DOTZ CP5 Dark garnitúrát szerelték fel rá, 8.5x20-as méretben, 45-ös ET-vel. DOTZ-lány Anjá-val kombinálva tömegesen vonzotta a látogatókat - na és persze a felnik iránt érdeklődő tunereket is.

időközben a DOTZ-Szörny, a DD2.JZ is folyamatosan fejlődött, a 2018-as tavaszi szezon csúcspontja pedig a második teszt volt. A DD2.JZ műhelyében, a Greinbach Racing-Centerben Christian és Daniel rengeteg előkészületet követően tudta végre pályakörülmények között is kipróbálni a módosításokat. Az első körök után egy defekt okozott kényszerleállást, de gyorsan felkerültek a tartalékkerekek és a verseny folytatódhatott.

Októberig az ősz is rendkívül enyhe volt, a DOTZ figyelmét azonban ez nem téríthette el a tél közeledtéről. A hideg évszakra való megfelelő felkészülést három fő csapásirány mentén, a www.readyforwinter.eu weboldalon mutatták be. A legszerencsésebb olvasó ráadásul egy garnitúra felnit is nyert. 

Világpremier: DD2.JZ

A másik fix rendezvény az év során az Essen Motor Show, amelyre a DOTZ különleges meglepetéssel készült. Christian, Daniel és Dominic a DOTZ standján számtalan látogatónak mutatta be az elkészült projektautót - a DD2.JZ-t. Az autó koronadísze egy speciális, kifejezetten erre a modellre készült felniszett, a DOTZ Misano Concept volt, ami fix fotótémát biztosított a show összes látogatójának.

Tovább feszegetve a határokat

A tuning-rajongók bizakodással tekinthetnek a jövőbe a továbbiakban is. A koncepcióból származtatott Misano utcai változata egy igazán agresszív, egyrészes felniként debütált a piacon. Öt szélesre nyitott dupla küllővel a design teljes mértékben megfelel a mai trendeknek.

A DOTZ Misano ötlete a DD2.JZ projektből származik. Az alapot a mély perem és a nyitott küllők adják. A sorozatgyártás követelményeinek és jogszabályi előírásainak teljesítése érdekében a DOTZ optimalizálta a designt, és két fegyverszürke változatot készített a kerékből, sima, valamint polírozott peremmel.

A DOTZ az adventi szezont is beadta

A DOTZ idén nem spórolt sem a költségeken, sem az erőfeszítéseken. A márka adventi naptárával az autórajongók ugyanolyan értéket kaptak, akár az ínyencek, az adrenalinfüggők, a kultúra szerelmesei, a versenyzők, a fitness-guruk, az off-road rajongók, az életmód-fanok, vagy a gamerek.

Most pedig egy újabb izgalmas év közeledik, de visszamenőleg is összefoglalható: a célok kitűzésre, a dolgok kipróbálásra kerültek, az eredmény pedig szinte mindent hozott, ami tervben volt 2018-ra. Pihenésre azonban már egy szusszanásnyi idő sincs, hiszen nyakunkon a  2019-es szezon - a DOTZ részéről hasonlóan ütős elképzelésekkel.

Ebben a szellemben kíván minden rajongójának, ügyfelének és partnerének boldog új évet a DOTZ csapata!

Mit érdemes tudni az Alcar-ról?

A Dotz, AEZ, Dezent és Enzo márkát itthon az Alcar Hungária Kft. forgalmazza. A felnik mindegyike hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A kerekekhez remek 3D konfigurátort kínálnak, melynek segítségével Te is felpróbálhatod őket virtuálisan az autódra! Sőt, ha még tovább tuningolnál, kattints és játssz Te is az Alcar Playground alkalmazással, ahol számos egyéb alkatrész közül is választhatsz.