Mint ismeretes, a Tuning World Bodensee éves kiadványa, a Miss Tuning naptár hazánkban készült, így a 2013-as szezon szépségkirálynője, Leonie Hagmeyer-Reyinger magyar helyszíneken, ütős hazai tuning autókkal fotózkodhatott!

A MISS Tuning fotózás hivatalos werkfilmje - magyar feliratokkal

Az egyhetes augusztusi fotózás, valamint az azt megelőző több hónapos szervezőmunka gyümölcse végre beérett: fantasztikus képek készültek a 2014-es naptárba!

Miss Tuning Bodensee

A Tuning World Bodensee - kontinensünk legnagyobb, kifejezetten tuning tematikájú kiállítása - kiemelt része az éves szépségkirálynő választás. A győztes hölgy egy évig a ?tuning? nagykövete lesz és számos rendezvényen, médiában képviseli Európa-szerte az átépített autók közösségét.

A Miss Tuning esemény egyik fő pontja és médiaeszköze a naptár készítése, melyet minden évben valamely ? a témában kiemelkedőnek számító ? országban fotóznak. Idén végre elérkezett az idő, hogy olyan helyszínek, mint Los Angeles, a Virgin-Szigetek, vagy Finnország után ez Magyarország, azon belül is Budapest legyen.

A Miss Tuning idei partnere, a Carstyling.hu - Magyar Autótuning Portál a Magyar Turizmus Zrt-vel együttműködve segítette a neves német projektet, körítésként pedig a hazai szcéna számos épített gyöngyszemét sorakoztatta fel a sorozat elkészítéséhez.

A híres modellfotós, Max Seam tizenkét különböző helyszínen, páratlan egyedi ötletek komponálásával állt kamera mögé Budapesten, hogy a szőke szépségkirálynő mellett az itthoni autós szcéna és persze a város szépségei is kiemelt figyelmet kapjanak.

"Szuper produkció készült, igazán elragadó környezetben. Az autók, amiket a Carstyling.hu - Magyar Autótuning Portál válogatott számunkra, egytől-egyig tökéletesen illettek a megálmodott sorozatba" - summázta Max Seam.

Az exkluzív fotósorozatot először nálunk tekinthetitek meg, így nem is szaporítjuk tovább a szót, parancsoljatok! nevet

Címlap: a naptár fedőlapjának a főváros egyik fő jellegzetessége, a kivilágított Lánchíd adta hátteret. Az autót, egy widebody 1977-es Corvette-et Lencsés Józsefnek köszönhetjük, akit az AmCars csapata delegált a fotózásra.

Január: az évet a TotalCar egyik alapítóatyja, Bazsó Gábor Datsun 360Z versenyautója nyitja, melyet az etyeki Korda Studió díszletei között fotóztunk. Leonie olajos-kormos "dekorációja" a  Hangyász blokjáról és kipufogójából származik, melynek készüléséről Karotta mester egy remek videót is közzétett nemrégiben.

Február: igazi hungarikum a hazai borkultúra, így a Budapest melletti etyeki borvidék is helyet kapott a naptárban. A kora reggeli kép a Harasszthy Vallejo pincészet támogatásában születhetett meg, a gyönyörű R34-es Skyline-ért pedig Győri Alexet illeti a köszönet.

Március: nem csak turisták kedvelt célpontjai a belváros gyönyörű történelmi épületeivel, valamint kiváló éttermeivel és szórakoztatóipari egységeivel szegélyezett utcák. A Budapest feliratot formázó sövénnyel díszített Ötkert igazán jellegzetes fővárosi helyszín, az autót pedig az Egyedi Mustang csapata hozta a helyszínre (a négylábú modell, Ada, az AMTS egyik főszervezője, Balázs kutyája :)

Április: szintén Korda Filmpark, a Hellboy 2 egyedi díszletei között, melyet szintén hazánkban forgattak. A Leonie-re ráijesztő VW Beetle az egyik legismertebb német autós műsorvezető, Sidney Hoffmann gépe. A farolós-kosárkiöntős jelenetet jó párszor el kellett ismételni, míg meglett a tökéletes fotó, egy alkalommal az egyik kerékről az abroncs is lefordult.

Május: az 1956-os emlékmű kontrasztos oszlopai népszerű témát képviselnek fotós-körökben, az elsők között volt, amit Max kiválasztott a helyszínek közül. Autóként a VW egyik legfrissebb koncepcióját, az egyetlen példányban létező Skoda Rapid Sport-ot utaztatták le erre az egy napra.

Június: a tököli repülőtér nem csak számos autós-motoros rendezvény és verseny helyszíne, de az elhagyatott orosz katonai reptér remek háttereket is rejt a fotózáshoz. A képen egy nemzetközileg elismert, díjnyertes hazai motor, az Eastern Promises látható, a Radical Garage építésében.

Július: Budapest a fürdők városa, így az egyik legszebb történelmi létesítmény, a Széchenyi Fürdő sem maradhatott ki a sorból. A Golf a VW Club Sopron alapítója, Oláh Dávid gépe, ami az első négykerekű jármű, ami valaha is a fürdő területén belül járt. Mindez nem ment túl egyszerűen: a gyakorlatilag sohasem használt kétszárnyú kaput a mögötte található beton padkák miatt közel sem lehetett elegendően szélesre nyitni. A fürdő személyzete - maximális elkötelezettségről tanúbizonyságot téve - vésővel és kalapáccsal kanyarított le annyit a peremekből, hogy beférjen az autó: gyakorlatilag befaragták a Golfot a medence mellé. Kiemelten nagy köszönet illeti a fürdő vezetőségét páratlan és önzetlen hozzáállásukért!

Augusztus: egy kis pirománia a tököli reptéren, háttérben egy jól ismert hazai építéssel, a Krazy Kutters Speed Shop Rat Rodjával.

Szeptember: szintén egy kedvelt fővárosi fotós helyszín, a Vajdahunyadi vár. Előtérben a Sidney-féle Beetle, hátul pedig országos barátunk, a debreceni tuning találkozók szent vezetője, Patkós 'Devil Tuning' Balázs makulátlan Ladája.

Október: a több, mint száz történelmi járműnek otthont adó Vasúttörténeti Park veterán gőzmozdonyai remek kontrasztot adtak a csillogó tuning autónak, melyet Carstylingos körökben jól ismert barátunknak, Corrinak köszönhettünk. A jócskán leültetett Corrado-t nem volt egyszerű a jelentősebb szintkülönbséggel rendelkező mozdonyforgató mellé levezényelni (aki emlékszik még a bukaresti utunkra, tudja, ez mivel jár), de a segítőkész személyzetnek hála végül sikerrel jártunk.

November: a helyszín ismét Tököl és mivel Karotta vasa a németek kedvence is volt, így kétszer csodálhatjuk majd meg a 2014-es év során. Nem mellesleg pedig ezúton is szeretnénk megköszönni Gábor rendkívül segítőkész, időt és energiát nem sajnáló hozzáállását az egész projekthez!

December: Leonie és Budapest panorámája, a Miss Tuning Bodensee és az AMTS hivatalos hotelpartnere, az EXPO Hotel legfelső szintjén található Sky Bar ablaka mellett.

Reméljük számotokra is tetszetősek a fotók, melyek egy adagnyi tiszteletpéldány formájában heteken belül nálunk lesznek nyomtatott verzióban is. Ezek egy része kisorsolásra kerül, de természetesen hamarosan rendelni is lehet majd a Tuning World Bodensee oldaláról, vagy aki türelmes, megvárhatja vele a jövő évi AMTS-t.

Bár rengeteg munkával és szervezéssel járt, számunkra hatalmas élmény volt a Tuning World Bodensee partnereként részt venni egy ennyire nívós projektben, mellyel egyúttal hazánk ismertségének növelésén is dolgozhattunk.

Ezzel pedig még nincs vége a történetnek: a Miss Tuning csapata, Leonie-val együtt saját standdal vesz majd részt hazánk legjelentősebb autós-motoros kiállításán és show-ján, az AMTS-en 2014-ben. A Miss AMTS szépségverseny hazai győztese pedig automatikusan indulhat a Miss Tuning koronájáért is Bodensee-n, ahol a naptárban szereplő partnerek és autók szintén saját, kifejezetten magyar témájú standot kapnak!