Remélem senki sem sértődik meg a címen, de ahogy a képeket elnézem, nincs ennél keményebb Delta jelenleg szerintem. A vicc az egészben az, hogy ezt a fantasztikus példányt megnézhessük, Japánig kell utazni. Miért vicces? Véleményem szerint elég nagy pofon az európai építőknek az, hogy pont egy ázsiai országban építettek olyan fenevadat, amihez foghatót nem láthattunk eddig. (Aztán lehet az én ismereteim hiányosak. Ebben az esetben elnézést mindenkitől!) Azt gondolom, hogy az olasz autókat mindenki szereti kicsit. Legalábbis én még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne tudott volna mondani egy olyan olasz autót, ami tetszett neki mindig is, csak éppen a rossz hírük miatt nem akart beruházni rá. A Lancia Delta ma már csak az emlékekben él, pedig a Mitsubishik és Subaruk előtt a Delta Integrale volt az egyik csúcsragadozó a rally pályákon. Aztán a cég vezetése úgy döntött, hogy nem készítenek több igazán tökös autót.

Na de mi van a képen látható géppel? Kit érdekel a történelem, amikor egyszerűen megvadít ennek a piros csodának a látványa?! Az autó története viszonylag egyszerű. A tulaj felháborodott, hogy megdöntötték pályarekrodját a helyi pályán, ezért nem csak egyszerűen jobb időt akart elérni egy autóval, hanem magasabbra akarta emelni a lécet, hogy aztén ne legyen senkinek sem egyszerű dolga, ha megpróbálkozik a feladattal.

Úgyhogy fogta a Lancia Delta-ját és megalkotta a képeken látható gépet, amit egyszerűen Fenice 105-nek nevezett el. Ebből a Fenice, Főnix olaszul, a 105 pedig az autó oldalankénti szélesítéseire vonatkozik. 105...oldalanként.....  a széles szó új értelmet nyer ennek az autünak az esetében. A szélesítések alatt teljesen szétvágták a sárvédőket, így simán láthatóvá válnak a slick gumik, amiket az Enkei felnikre húztak. Minden elem egyedi és karbonból készült, kezdve az óriási első toldattól, egészen a gigantikus hátsó szárnyig, ami a hattyúnyakú konzolon pihen, ami a polikarbonát hátsó szélvédőn keresztül van rögzítve a csövezéshez belül, de ott van még a hatlamas diffúzor is. Itt minden funkcióval bír, úgyhogy a time attack technikáért rajongó arcok már biztos elhasználtak egy százas zsepit. A géptető alatt is elég komoly változások történtek. Új főtengely, OS GIken hajtókarok és dugók, amiknek köszönhetően a 2 literes motor 2,3 literessé változott és egy Garrett GT3037 is felugrott. A végeredmény 600 lóerő, ami erősített váltón és diffin keresztül érkezik meg a kerekekhez. Az áthegesztett tornyok alatt jól látszik a teljesen újratervezett és épített futómű. Lehetetlen részletesen leírni, mi minden változott, legyen elég annyi, hogy mindent IS lehet állítani. Az utastérben sem a megszokott látvány fogad minket. A csövezés mindent behálóz, de nem csak ez hívja fel magára a figyelmet, hanem a műszerfalba épített MoTec kijelző, amire a gyári műszeregység grafikáját töltötték fel, így tökéletesen illik a képbe. A sofőr, pehelykönnyű Recaro ülésekben foglalhat helyet és OMP övek tartják stabilan.

Még szükség van finomításokra. Programozni kell és a futóművet is be kell állítani rendesen, de a cél már közel van és hamarosan újra a tabella élére kerülhet a tulaj. Még több képért KATTINTSATOK IDE! Megéri, mert elég sok részletet lehet megnézni! 



 

Forrás: Speedhunters