Épp a minap szaladtam bele egy mémbe, amin a világ leglassab dolgai szerepeltek és köztük volt a GT86 is. Sajnos még nem volt alkalmam kipróbálni ilyen autót, de ha már sokan mondják, akkor elhiszem, hogy a GT86 nem is annyira sportautó, hanem inkább csak sportos. Illetve a vezetési élmény megvan, de nagyon hiányzik belőle több erő. 
 
Mondjuk ez a legkevésbé érdekli azokat, akik porba ültetik, agyondöntik a kerekeket és a lökhárító héjat is csak gyorszárak tartják, hogy könnyedén le lehessen kapni, ha a felhajtón meg akarunk állni. Amerikában a fiatalok élik igazán ezt a modellt és ugyan felrakják a szélesítéseket, de a sportosság ennyiben ki is merül. 
 
Azonban vannak olyanok, akik nem azt tűzik ki célul, hogy karcoljon a kocsi vagy éppen az összes stanceboi térdre ereszkedjen, hanem a hiányzó erőt szeretnék pótolni. Kyle Strasburg is pont ilyen figura. Mielőtt benéznék a géptető alá, lássuk, mi minden történt az autóval kívül! A 2013-as kocsi egyik legfeltűnőbb eleme, a hátul található fékezőernyő. Ez egyébként funkcióval bír, úgyhogy mindenképp szükséges, de könnyedén leszerelhető, ami viszont az utcai használathoz ajánlott. Mondjuk attól nem kell félni, hogy az ernyő nélkül ártalmatlannak tűnjön a 86-os. Ugyanis a húsos Mickey Thompson gumik, amiket kétrészes Fifteen52 felnikre húztak, már előre jelzik, hogy itt "kicsit" több erő lakozik, mint a gyári változatban. Elöl csak egy kisebb APR toldat, hátul pedig egyedi diffúzor található, valamint a sárvédőn egy eredeti TRD elem kapott helyet. A különleges színt, átlátszó fólia védi a kavicsoktól és egyébe behatásoktól. Ezt a Go Wraps műhely végezte. 
 
Az utastér is megmaradt használhatónak, de azért egy kis zsiványság is beköltözött. MOMO Prototipo kormány, Kirkey ülések és MoTec digitális műszeregység kapott helyet. Na de mi lakozik a motorháztető alatt, hogy fékezőernyőre van szükség? Mint ahogy a címben is lehet olvasni, itt már 6 henger dübörög és abból is az ismertebb, 2JZ, amit a Titan Motorsport munkatársai felhízlaltak 3,4 literesre és ráaggattak egy Precision Turbo Gen2 6870-es turbót. Ezt még kiegészítik a HKS veztengelyek, a 2000 köbcentis Bosch injektorok és Waterman benzinpumpa. A Vibrant készítette el a kipufogórendszert. Az erő ATF TH400-as váltón keresztül érkezik meg az FR-S diffibe, majd onnan a kerekekhez, amik pedig MkIII Supra kerékagycsapágyakat kaptak, hogy jobban elviseljék a terhelést. A stabil úttartás az Öhlins Road&Track futóműnek köszönhető, a megfelelő fékerőről pedig 6 dugattyús Wilwood fékek gondoskodnak. 
 
Szóval 700 lóerő a GT86 kaszniban, utcai használatra. Ez egyébként egy olyan autó, amivel sikerült elérni a 275 km/h-s sebességet a fél mérföldes futamon. Azonban Kyle nem akar leállni. Még nagyobb sebességet szeretne elérni, úgyhogy biztos fogunk még hallani róla! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters