A Mazda-nak nagyon jót tett az a frissítés, amit a 6-os és újabb 3-as széria hozott. Kellett már valami dinamikusabb, izgalmasabb forma. Azonban, ha jól tudom, sajnos az első szériák karosszériája nem éppen a tartósságról voltak híresek, mert konkrétan ha levegő érte a bódét, képes volt rohadni. Nem tudom, hogy az újabb szériák esetében ezt a problémát megoldották-e, de jelen esetben nem is lényeges. Sokkal inkább izgalmasabb az, hogy létezett az MPS modellcsalád, ami a sportosabb verziója volt a 3-nak és a 6-nak. A Mazda 6 esetében összkerekes turbós motor, míg a 3-as elsőkerékhajtással és szintén turbós motorral volt rendelhető. 
 
A képeken látható modell egy 3-as, aminek az amerikai piacon Mazdaspeed 3 a hivatalos neve, Japánban pedig Mazdaspeed Axela. Stephen Gonzalez egy alapból erős és megfozethető autót akart, így kötött ki ennél a kocsinál. Eleinte pályanapokra járt  vele és inkább a motort erősítette. minden hétvégén a haverokkal szerelték, építették a kocsikat a garázsfelhajtón, hogy aztán a futamon stabilan lehessen használni a gépeket. Aztán egyszercsak megfordult a dolog és elkezdett más irányba indulni az építéssel. 
 
A kocsira felkerült egy egyedi Aero kit a Galvez Customs-tól, átalakultak a fényszórók is. Bayson R hűtőrács, első és küszöb toldat és hátul diffúzor jelentik a külső módosításokat. Az autót végül Avery Dark Yellow fóliával húzták be. A futómű Air Lift Performance levegős rendszer 3P vezérlóvel. Ennek köszönhetően süllyed a bódé az Avant Garde F141 felnikre, amik elöl 9,5, hátul pedig 10x18 méretűek és 2,5 valamint 3"-os peremekkel szerelték őket. 
 
Az utastérben fehér Braum ülések, Braum biztonsági övek és szintén Braum hátsó merevítő jelenti a változást. A motor környékén BNRS4 turbó és Cobb, Corksport, Ultimate Racing, egyedi kipufogórendszer, GFB lefújószelep, CX csövezés beépítése mellett sikerült elérni a 400 lóerős teljesítményt, ami nem végleges, mert Stephen már elégedett a külsővel és most több lóerőt akar kicsikarni a motorból, egészen pontosan 600 lóerőt, keréken mérve. 
 
Azt gondolom, hogy nem fog problémát okozni neki a feladat, csak várjunk türelmesen! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Slammedenuff