Miközben itthon egy 30/30-as ültetőrugó miatt is keresztre feszítik az embert, addig vannak olyan helyek a világon, ahol mindent IS megtehetünk autónkkal és még a rendszám is megmaradhat, ami annyit tesz, hogy példul a képeken látható autóval (vagy ami maradt belőle) akár vásárolni is elgurulhatunk és senki sem fog érte megbüntetni. Angliában elég lazán kezelik az autóépítést, illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy lehetőség van arra, hogy megvalósítsuk a legbetegebb elképzeléseinket is. Nyilván ez sincs ingyen, de ha a biztosítónál jelezzük, hogy módosítottuk az autónkat, akkor ők kiszámolják, hogy mennyit kell fizetni és már mehetünk is. (Legalábbis az utolsó információm ez, úgyhogy ha nem így lenne, nyugodtan javítsatok ki! ) 
Persze ennek is megvan az ára. Nem is olyan régen a Wörthersee felé guruló angol konvojt szedték ki a rendőrök és nagyon csúnyán megbüntették őket, a módosítások minősége miatt, illetve azért, mert nem szerepelt a forgalmiban semmi. (Hja, arrafelé nem viselik jól a low budget megoldásokat....) 
 
Na de térjünk át inkább a képeken látható Volkswagenre, ami nemes egyszerűséggel a Volksrod becenevet kapta, amit talán nem kell külön megmagyaráznom. Az elkövető a Slambassador csapata, akik fekete övesek VW építés terén és elég sok eszement gép gurult ki a műhelyük kapuján. Legutóbbi agymenésük a földig ültetett Crafter, amit szinte mindenhol látni lehetett az utóbbi időben. 
A Volksrod egy rendkívül puritán, de ugyanakkor zseniális alkotás. Egy könnyed nyári autózáshoz tökéletes választás, ami a szigetországban azért nem mindennapos jelenség, de az angolok imádják a kabriókat. 
 
Az autót egyébként egy munkáért cserébe kapta Den és Toni és mivel Den imádja megmunkálni a fémet, gyorsan lekapta a kocsi tetejét és a szélvédőből is lekapott 15 centit, amitől még laposabb az autó. Az új keretbe egyedi szélvédőt szereltek be és a karosszériát meghosszabbították, valamivel több mint 30 centivel, a motort és a váltót pedig, közel 18 centivel emelték meg. A felnik elöl 17-es Ford Pop lemezek, hátul pedig 8x15-ös, szélesített lemezek. A puritán utastérben egyedi üléseket találunk, amik söröshordóból készültek, (zseniális!) a kézifék pedig sodrott acélból. Mivel az ajtókat sehogy sem sikerült beállítani normálisan, a karosszéria csavarodása miatt, ezért nemes egyszerűseéggel lehegesztették őket, amitől még dögösebb a végeredmény szerintem. Ami még érdekes lehet, hogy a kocsi alatt levegős futómű dolgozik. 
 
Nincs túlbonyolítva és abban is biztos vagyok, hogy nem mindenkinek fogja elnyerni a tetszését, de ha lehetne egy ilyenem, egész nyáron ezzel szaladgálnék! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Superfly Autos