Megmondom őszintén, kicsit meglepődtem az idei SEMA Show felhozatalán, vagyis inkább azon, hogy mennyi elektromos átépítés volt kiállítva. Persze, tudom.... Ez a jövő, környezetbarát, jobb mint a robbanómotoros autók stb. stb. de akkor is kettős érzelmek kavarognak bennem. Azonban ez nem igazán lehet érdekes, úgyhogy inkább nézzük meg, hogy a Toyo Tires területén kiállított Chevy C10, amit a Salvage to Savage épített, mitől más mint a többi. 
 
Az alap egy 1985-ös Chevrolet C10 Square Body ami Tesla Model S szívet kapott. A STS csapata egy törött Tesla-ból szedte ki a két darab motort, majd a Model 3 akksijainak segítségével, körülbelül 800 lóerőt préseltek ki belőlük. A nyomatékról azt írják, hogy több mint 5000Nm szabadul el ha teljesen megvadulunk. Ez mondjuk durván hangzik.... 
Egyedi létravázas alvázra épül a bódé, és az alváz öleli körbe az akkumulátorokat. A futómű egyedi és Corvette elemekből áll, valamint KW állítható szettből, amihez C5 rugókat használtak. A megállást 6 dugattyús Wilwood nyergek és 18"-os féktárcsák biztosítják. 
 
A matt-szatén katonai zöld fényezés mellett karbon szélesítések és egy "végtelen" fénydoboz teszi még látványosabbá a kocsit. Utóbbi téma elég felkapottnak számít, hiszen az utóbbi időben hátsó lámpákat, visszapillantókat is készítenek ezzel a technikával. Mindenesetre érdekes látvány lehet menet közben. A biztonság kedvéért azért egy APR hátsó szárny is felszerelésre került. A beltér is teljesen egyedi. A Status Racing versenyülések mellett feltűnik a bronz csövezés, a műszerfalba pedig egy digitális kijelző, valamint egy Tesla-stílusú érintőképernyős panel került beépítésre. Ha jobban megnézzük a képeket, akkor feltűnik, hogy három pedál van a kocsiban, úgyhogy még az is elképzelhető, hogy valamilyen váltó van a kocsi alatt, de erről nincs bővebb információ. A középen található kar Sikky gyártmány és a hidraulikus kéziféket lehet vele kezelni. 
 
Mindenki döntse el maga, hogy mennyire jó ez így, mindenesetre maga az autó zseniálisan néz ki és biztosan félelmetesen gyors, de ez majd a videókból fog kiderülni. 
 
IDE KATTINTVA megtaláljátok a teljes elektromos galériát!