A projektautókra azt szokták mondani, hogy sosem lesz kész. Ehhez képest elég sokat eladnak miután elérték azt a külsőt, amit elképzeltek (bevallom, én is ilyen vagyok). A képeken látható Ford viszont tényleg egy életre szóló projekt, mivel a tulaj 31 éven keresztül alakítgatta saját ízlése szerint. 
Ráadásul óriási időutazás az egész! Bevallom, nem voltam soha ezeknek a szélesítéseknek a rajongója, de most, amikor minden autó ugyanazt a sémát követi, üdítő látvány egy-egy ilyen klasszikus alap a korhű szettel! 
 
A motor egy teljesen újraépített, 1,9 literes, turbós erőforrás, kovácsolt belsővel, Cat Cams tengelyekkel, nagyobb szelepekkel, erősebb szeleprugókkal, Garrett turbóval és wategate-tel. Moongoose kipufogórendszer fut az autó alatt. Szinterkuplung, könnyebb lendkerék, erősebb féltengelyek szerepelnek még a listán. 
A karosszéria megkapta a komplett Rieger bodykit-et és a géptető "púpjába" kiegészítő műszereket építettek. Kerscher hátsó szárny, egykarú ablaktörlő, elektromosan nyíló csomagtérajtó, Taifun hűtőrács, dupla kocka lámpákkal, a késői modellek hátsó lámpája, LED-es nappali menetfény és Nova Black Mother of Pearl fényezés záraj a külső módosítások sorát. 
 
A kiszélesedett kerékjáratokban örök klasszikus BBS RS felnik forognak, 9x15 és 13x15 méretben. A háromrészes görgők ET száma is figyelemre méltó, mivel elöl 3, hátul -36 az érték! 225/50 és 345/35-ös Pirelli gumikat húztak rájuk és a felnik mögött RS Turbo fékek lassítják a kabriót, krómozott nyergekkel és lyuggatott tárcsákkal. Az ültetésről GAS levegős rendszer gondoskodik és néhány Koni, RS Turbo illetve Super Pro állítható alkatrész és szilent is beépítésre került. 
 
A beltérben bőr Recaro sportülések, bőrözött műszerfal, Raid kormány, fehér számlapos óracsoport szerepel a változtatások között, illetve egy egész jó audio rendszer is helyet kapott. Alpine fejegységből, Element Dimension és Pioneer hangszórókból, Emphaser mélynyomóból és négy erősítőből áll a szett, úgyhogy itt nem csak a motor hangját lehet élvezni. 
 
Ennyi idő alatt sok mindent lehet építeni, de Andreas, aki egyébként 54 éves, kitartott az eredeti elképzelés mellett és mindent megvalósított úgy, ahogy elképzelte. Már csak élveznie kell! 
 
További képeket IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: vau-max.de