Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egy öreg klasszikusból is lehet 21. századi autócsoda: miközben egyre-másra jelennek meg az új Challengert alapul választó átalakítások, a legendás izomautók modernizálásával foglalatoskodó amerikai Modern Muscle az 1971-es R/T verzióból készített egy nem puha átiratot.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó külseje a restaurálást és a festést leszámítva szinte alig változott: a tökéletes, 70-es éveket idéző formát mindössze egy saját gyártmányú könnyűfém felni garnitúra hivatott kiegészíteni, melyhez a kasznit állítható futómű segítségével húzták közelebb. A keréktárcsákon a BF Goodrich abroncsai feszülnek, 245/45ZR17 és 285/40ZR18 méretekben, a küllők mögül pedig jókora SSBC (Stainless Steel Brakes Corp) féktárcsák villannak elő, 10 dugattyús nyergekkel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mindez nem véletlen: a koncepció lelkét az eredeti 340-es blokk helyére passzírozott 6.1 literes HEMI aggregát jelenti, melyet elektromos befecskendező rendszerrel láttak el. A gyári alkatrész helyét 5-sebességes Tremec váltó foglalja el, amin keresztül maximálisan 597 lóerő szabadul a hátsó kerekekre, brutális, 715 Nm-es nyomatékkal kisérve. A kéttonnás monstrum kipufogó oldalon a TTI komplett rozsdamentes rendszerét kapta, a motortér további érdekessége pedig a klíma, ami egy mai autónál elengedhetetlen tartozék, de az öreg Dodge elejében azért kicsit furán mutat.

A Modern Muscle ígérete szerint az átalakításokkal a fogyasztás is modernizálódik. Átlagértéknek 11.8 litert írnak 100 kilométeren, mindenesetre az valószínűsíthető, hogy ehhez minimum tojást kell tenni a gázpedál alá. Na meg persze az sem tisztázott, hogy ez klímás fogyasztás, vagy sem :)