Mint arról már korábban hírt adtunk, Steve Mark Saleen, a Saleen vállalat névadója és frontembere az elmúlt esztendőtől újonnan alapított saját cégében folytatja pályafutását, első autóik hivatalos debütálására pedig már nem is kell sokat várnunk. Az SMS Supercars első két koncepciója a Dodge Challengerre épül, 570, és 570X néven.

A legendás Saleen-féle izomautók tradíciója a lehető legkomolyabb formában folytatódik az új cégben is, ehhez hasonlatosan az új üdvöskékért kifizetendő összeg is méltó lesz a készítők által jegyzett névhez. A megvadított Challenger ára már a gyengébb verzió esetén is 60.000 dollárnál kezdődik, mely jóval több a mezei változatnál, de azt beszélik, bőven meg fogja érni a plusz ráfordítást.

A teljesítményről egyelőre nincs pontos adat, de ízelítőnek az SMS-296 turbófeltöltőjét emlegetik, mely jókora adag plusz levegőt présel majd az 5.7 literes HEMI blokkba. A 6-sebességes manuális sebváltó marad a helyén, a felfüggesztés azonban komplett cserére került a fékekkel együtt. Elől 14, hátul pedig 12 colos féktárcsák gondoskodnak a biztonságos megállásról, mindemellett a felnik is 20-as krómgörgőkre cserélődnek.

Külső dizájn tekintetében átalakított első és hátsó lökhárító, új motorháztető és szárny kerül az SMS Challengerre, mindemellett karbon koptató, küszöbök, valamint diffúzor egészíti majd ki a vizuális és aerodinamikai összképet egyaránt. Az utastérben kéttónusú bőrözéssel ellátott sport ülések, átbőrözött ajtópanelek és váltógomb várja majd a nyomatékra éhes tulajdonosokat. A 200 mérföldig skálázott sebességmérő, valamint a turbónyomás mérő óra mellett minden egyes példány magán viseli majd a Főnök, Steve Mark Saleen saját kezű aláírását is - remélhetőleg nem rövidítve.