Hosszú évek után, az AMTS idén nyit először igazán újra a motorozás világa felé. Habár önálló tematikaként idén még nem jelenik meg az a bizonyos "M" betű a rendezvény nevében, a kétkerekűek szerelmesei számos érdekességgel és programmal találkozhatnak.

Az importőri "G' pavilonban két standon is találkozhatunk majd új modellekkel

A rendezvény történetében először állít ki a Harley-Davidson Budapest. Az idén jubiláló márka képviseletében a motorozás iránti szenvedélyen, a motoros életérzésen lesz a hangsúly, az Open Road Riders Community és a közelgő Open Road Tour szellemiségében.

A megújult Breakout 117 cruiser biztosan kint lesz a show-n

A standon két különleges Harley-Davidson modellt is kiállításra kerül, a megújult Breakout 117 cruiser és a Pan America 1250 Special túraendúró személyében, illetve testközelből lesz megtekinthető, megtapkogatható a 120 éves márka jubileumi ruházati kollekciója is!

Sőt, akik az AMTS-en vásárolnak jegyet az Open Road Tour-ra, azok között egynapos Harley élmény is kisorsolásra kerül, a fenti modellek egyikével.

Szintén első alkalommal, több márkáját bemutatva jelenik meg a KSR Group hivatalos magyarországi partnere, az ADVESmoto is. Standjuk márkák szerint négy részre lesz osztva, szép számú újdonsággal! 

  • BRIXTON: már biztosan kiállításra kerül a Cromwell 1200-as, kint lesz a CROSSFIRE 500 XC, az új Crossfire 125 LC caferacer, a Crossfire 125 XS, a Felsberg 125 és a Cromwell 125.
  • MALAGUTI: a vadonatúj Drakon 125, Dune 125 és Dune X 125 és a Mission 125 található majd meg a felhozatalban.
  • MORRON: vegyesen elektromos és benzines paletta várható, benne az X-NORD125, REVOLVER125, az elektromos VIZION, NOMAD 125, és a robogók.
  • NIU: a világ vezető elektromos motorja, teljes palettával érkezik. MQi GT EVO, NQi GTS, MQi GT, MQi+, NQi CARGO, UQi GT. Ezeket a modelleket ráadásul az "F" pavilon melletti tesztpályán ki is lehet majd próbálni. 

     

A kiállított járművek sorában továbbá három és négykerekű motorokat is találunk. A Bombardier Recreational Products (BRP), magyar importőr cége, a Rotax motorral hajtott legendás Can-Am és Sea-Doo jet ski-ket, quadokat, trike-okat és homokfutókat több évtizede hazánkban forgalmazó Jet Power Hungary Kft. is a hazai gépjárműimportőrök között, látványos standdal lesz jelen az Automobil és Tuning Show-n.

A Jetpower standján Kiss Norbival is összefuthatnak a látogatók

Nem titkolt cél, hogy három és négy keréken egyaránt a csúcsmodellekkel szeretnék elkápráztatni az AMTS közönségét. Várhatóan a Can-Am Spyder RT Sea-To-Sky, a Maveric MAX XSR Turbo RR Smart-Shox és a Can-Am Outlander 1000 Max DPS T modelleket nézhetik meg testközelből a látogatók, a standon pénteken ráadásul Kiss Norbert világ- és sokszoros Európa bajnok autóversenyzővel, a Révész Racing világhírű magyar pilótájával is találkozhatnak.

Motoros ruházat terén a Serpentize állít ki, utóbbi támogatásában pedig több színvonalas streetfighter show-ra is sor kerül a driftes programok között, Palatinus Attila stuntrider prezentálásában!

Veterán kétkerekű csodákból sem lesz hiány

Ha pedig ez nem lenne elég, számos épített motorral kecsegtet az AMTS Hot-Rod Showjának felhozatala, több, az AMTS-en még soha nem látott épített trike kerül kiállításra az "A" pavilonban is, igazi csemegéket pedig a veterán tematikát felvonultató Classic Autó-Motor Show keretei között is találhatunk.

A 100 éves BMW motor részlegre három olyan ritkaság érkezik, ami Európa bármely kiállításán esemény lenne!

Az idén a "D" nagycsarnokba költöző tárlat, a MAVAMSz szervezésében több kerek évfordulóról is megemlékezik. A legendás BMW motorkerékpárok sikertörténete, 100 évvel ezelőtt kezdődött, ennek tiszteletére önálló kiállítása lesz a márkának, olyan legendás darabok kerülnek bemutatásra, mint az R32, R57, R62, R63 és R5.

Ugyancsak 100 éves a magyar motorkerékpáripar egyik háború előtti legjelesebb képviselője is, a Méray. Több II. Világháború előtti darab mellett újra láthatja a nagyközönség a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumtól kikölcsönzött, egyetlen példányban megmaradt háromkerekű eredeti Méray teherszállító motort is.

Gyere és nézd meg őket Te is élőben, március 17-19. között Budapesten, a Hungexpón!
További infók: www.amts.hu

Igazi kuriózumot jelent az eredeti Méray motorkerékpárok megjelenése a felhozatalban