Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az immáron 5 éve az Audi és Porsche márkák teljes körű tuningjával foglalatoskodó Poge Performance International (PPI) ezúttal az Audi jelenlegi csúcsmodelljének számító sportautójába, az R8-ba vágta fejszéjét. Nem is gyengén.


Az R8-as tökéletes ívein és harmonikus vonalvezetésén már szinte csak rontani lehet, a stuttgarti székhelyű cég mégis megtalálta az utat, hogyan lehet még egy kicsivel többet kihozni a gyárilag is kifogástalanra sikerült formából. Szolíd aerodinamikai szettje szinte észrevétlenül simul az Audi vonalaihoz..

Az újradefiniált első lökhárító és beömlői jobb légáramlást biztosítanak a hűtőkhöz és a fékekhez, a lökhárítóhoz csatolt toldat pedig jobb leszorító erőt eredményez nagyobb sebesség mellett. A szett stílusban passzoló küszöbökben, valamint diffúzorral ellátott hátsó lökhárítóban folytatódik, melyen a gyári elemek helyén átdolgozott kiömlőket találunk, az Audit jelképező négy karika helyett pedig egy matt fekete, PPI feliratú díszléc garantálja a kitűnést a gyári R8-ak közül. A koncepciót egy állítható hátsó szárny fejezi be, mely szintén a nagyobb leszorító erőért felelős. Az autóra szerelt összes kiegészítő a leginkább a versenysportokban használatos karbonból készült, így együttes súlyuk szinte alig növeli meg az Audi tömegét.

Szintén a súlycsökkentés, valamint a sportosság jegyében kerültek pillekönnyű, 19 inches magnézium felnik a gyári tárcsák helyére. A kívül megkezdett design koncepció bent is folytatódik: számos karbon elem lelhető fel a kézifékkartól kezdődően a műszerfalig, a PPI saját tervezésű kormánykereke, valamint bőrből készült szőnyegek és kézzel varrott alcantara/bőr üléshuzatok teszik még sportosabbá és exkluzívabbá az utasteret. Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Természetesen a teljesítmény sem maradhatott parlagon. A jelenleg elkészült stage 1-es szett összesen 40 LE / 35 Nm növekedést hoz, így a PPI R8-asa 460 lóerővel 465 Nm nyomatékkal rendelkezik. Mindezzel 4.4 másodperc elég lesz számára a 100 km/h-ás tempó eléréséhez, maximális sebessége pedig 305 km/h-ban határozható meg. Mindezt újrahangolt vezérléssel, sport légszűrő rendszerrel, rozsdamentes sport hátsó dobokkal, valamint módosított gázadagoló rendszerrel érték el.

A PPI R8-asa – ahogy a képeken is látszik – egyelőre még csak photoshop-kezelt fotók formájában létezik a külvilág felé, az autó teljes valójában a hamarosan esedékes Essen Motor Show keretei között lesz megtekinthető.