Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egy Ferrari F430-at valószínűleg bárki szívesen látna a garázsában. Mondjuk ez nem is olyan meglepő, hiszen egy 510 lóerős 320 km/h-ás végsebességgel rendelkező szuper sportkocsiról van szó. A telhetetlenek számára azonban a Ferrari specialista Novitec Rosso egy igen ütős tuning csomagot készített.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Novitec elsősorban a teljesítmény izmosítására koncentrált. Ennek érdekében került fel két 0,48 bár nyomáson működő kompresszor, valamint nagyobb hatásfokú injektorok és levegőszűrők. A módosítások között kell megemlíteni még egy nagyobb teljesítményű hűtőrendszert és a vezérlő elektronika optimalizálását is. A végeredmény pedig igen meggyőző, egészen pontosan 212 extra lóerő, aminek köszönhetően a Novitec F430 3.5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h-ra. A végsebesség pedig immáron eléri a 348 km/h-át, mellyel borítékolhatjuk a harmincezer...? Háromszézezer forintos bírságot, szeretett hazánk újtain.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Novitec mérnökei az autó külsejét érintetlenül hagyták, azonban az utastérbe bekerült pár ízléses kiegészítő. Egy bőrborítású és karbon betétes sport kormány, valamint további karbon betétek gondoskodnak a sportos vezetési élményről.

Az összhatás pedig így szép ahogy van.