Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Talán kevesek számára cseng ismerősen a RENM Performance neve. Ez azonban ne tévesszen meg senkit, hiszen egy igen professzionális csapatról van szó. Ezt bizonyítja egy korábbi írásunkban már bemutatott RENM Audi R8 Enigma koncepciójuk is. Most pedig az R8 Spyder-t vagyis a kabrió változatot vették kezelésbe.

A cég koncepciója egy, számos sportos elemet felvonultató utcai sport autó megalkotása volt. Az RMS több megkülönböztető vonással is rendelkezik. Az optikai szett egyedi, a cég logójával ellátott hűtőrácsot, első karbon koptatót, és egy igen látványos hátsó diffúzort tartalmaz, mindezt pedig akár 20 colos, pehelykönnyű felni garnitúrával párosítják. Az utastérben szintén minimális, de ízléses változtatásokat eszközöltek. A rövid listát extra könnyű sportülések és karbon műszerfal betétek alkotják.

A RENM mérnökei az erő tekintetében sem estek túlzásokba. A combosabb, 5.2 literes V10 erőforrás 518 lóerejéből és 530Nm nyomatékából 591 lóerőt és 585 Nm-t izzadtak ki. Természetesen ehhez a már jól bevált receptet alkalmazták. A hozzávallók pedig: karbon légszűrő szett, új kipufogó rendszer és optimalizált motorvezérlő elektronika.

Végül, de nem utolsó sorban az autó kezelhetőségét állítható sport futómű és nagy teljesítményű kerámia fékbetétek hivatottak javítani.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!