A német CCG Automotive rendkívül impozáns koncepcióval jelentkezett a piacon: egyedi építésű sportautójuk egyike az Európában készülő legkomolyabb izomautóknak.

A customGT néven futó, minden téren TüV engedéllyel bíró projekt immáron két éve készül, és most nyerte el végső állapotát. Az alapot egy, az Egyesült Államokban készült vázszerkezet jelenti, melyet már Németországban terveztek át és finomhangoltak, a célok érdekében. Az autó külseje pedig az erre épülő műanyag, és karbon elemekből áll össze, az össztömeg pedig rendkívül alacsony: felszereltségtől függően 960 és 1,040 Kg között nyom, ami a hozzá párosított teljesítményhez mérten brutálsinak mondható.

A szívet ugyanis egy Corvette-ből származó 7 literes, V8-as formájában találjuk, a tuningnak köszönhetően egészen 550 lóerőig húzva. Akinek ez túl sok lenne, választhatja a hatliters, 450 lovas blokkot, akinek kevés, opcióként még egy turbórendszert is a motorterébe pakolnak, 740 lóerőig fokozva az izgalmakat.

Az autó konkrét tudásáról csak becsléseket tett közé a cég, a 100 km/órás sprinet 3.3, a 200 km/órást 9.3 sec aláb becslik, a végsebesség pedig valahol 285 ás 320 km/óra közt reális, az 550 pacis változat esetén.

A teljesítmény hatsebességes váltón keresztül jut az aszfaltra, az úton maradásról pedig a KW futóműve, és a MOV'IT elől hat, hátul négydugattyús fékrendszere gondoskodik.

Az autó utasterét a bőr és alcantara kombóval kiegészített sportosság fémjelzi, sportülésekkel, ővekkel, sportkormánnyal (sportszelettel) párosítva, a gyártó azonban bármilyen stílusú beltér kialakítási igények büszkén áll elébe.

A tervezők még egy kis extrával készültek az autóhoz: kérésre 100%-ig gázüzeművé alakítják a motort, mellyel már egy környezetbarát, és költséghatékony izomautót vezethet mindenki, aki ki tudja csengetni a 113,500 Eurós (33.7 millió forintos) vételárat.