Egy kis kitérőt teszünk most az exotikum világába, mert egy olyan jármű látott napvilágot, ami mellett nem mehettünk el szó nélkül. A francia Lazareth mindenféle, kerekekkel rendelkező járművek építésével foglalkozik, de az extrém vonal mentén.

Legújabb munkájuk egy szemkápráztató designnal rendelkező quad, mely a Wazuma V8F nevet kapta. Hirtelen ránézésre talán inkább trike-nak tűnhet a gépezet, de közelebbről megvizsgálva a gyártó szinte márkajelzéssé vált keskeny hátsó részén bizony két, közel elhelyezkedő kerék van.

A borítás igen letisztult, de nagyon sportos és rengeteg karbon elemet tartalmaz. A 18 colos felniket Brembo fékek lassítják, és 315 mm-es slick gumikkal vannak borítva, hogy valamennyi tapadást azért biztosítsanak.

Erre szükség is van, ugyanis a motort egy Ferrariból biztosították. A 3 literes V8-as erőforrás 250 lóereje egy BMW M3-as, 6 sebességes váltóján keresztül zúdul az aszfaltra. Az úttartást egy direkt ehhez a quadhoz gyártott EMC felfüggesztés segíti.

A jármű árát is felfedték, ami már korántsem ilyen baráti: 200.000 eurót kell leszámolni érte, ami közel 61 millió forint. Karácsonyra pont jó lesz.