Láttunk már nem kevés drámai alkotást az orosz tuning szcénát illetően, ez a legutóbbi azonban már a szó pozitív értelmében az. Főhősünk a kint közkedvelt, 1998-ig gyártott egyterű, az UAZ 3741, melyet minden bizonnyal gyorsulási versenyekre építettek.

De legalábbis ebben a szellemben: nem tudni, a gépezet mennyire működőképes, kinézetre viszont abszolút patika állapotban van, az elképzelés pedig gondolkodás nélkül megér 10 pontot.

A Benderlog Design neve által fémljelzett átalakítás nem mindennapi elemeket tartalmaz. A vekni alakú kasznit mindenekelőtt platósították, a gyári 78 lovas, soros négyhengeres helyett pedig ide került az új, ismeretlen eredetű V12-es blokk is. A kipufogókat hengerenként oldalt vezették ki, hűtést pedig az alvázról felvezetett csövezés segítségével oldották meg.

A gyorsulást mindezen túl egyedileg épített futómű, kitámasztó, valamint a jókora felnikre húzott drag radial abroncsok segítik. A teljesítményről nincs adatunk, persze kérdéses, valaha egyáltalán ki akarták-e próbálni komoly versenyen a vasat. A bukóketrec hiánya, valamint a tip-top, vadászgépeket idéző szegecses design, és a hibátlan fényezés sokkal inkább a show-kategória felé húzza el az összképet.

Bármi is az igazság, a végeredmény teljesen korrekt - még akkor is, ha - mint utólag kiderült - csak egy renderelt járműről van szó szétvert