Ultraerős és ultrakönnyű: a remek jellemzőkkel rendelkező karbon elemek sorával már a gyári Lamborghini Aventador is büszkélkedhet, a Mansory pedig sikeresen tromfolt rá minderre, limitált szériás csomagjával.

A "Carbonado" ugyanis nem egy itthon bevezetett új adófajta, hanem a mindössze hat példányban készülő exkluzív kiadás, melyet a neves tuning cég a jelenlegi zászlóshajó alapjaira készített. Az utólagos elemek mindegyike szépen kidolgozott, tökéletes mintázatú karbonból készült. A aerodinamikai csomag új első lökhárítóból és koptatóból, elől 40, hátul 50 mm-el szélesített sárvédőkből, valamint a hozzájuk passzoló küszöbökből áll, mindezt diffúzoros far, és egy nagyobb hátsó szárny teszi teljessé.

A légterelő szett természetesen nem csak az optikán javít: a nagyobb első beömlők a coolerek, az oldalsók a fékek hűtéséért felelnek, a diffúzor és a hátsó szárny pedig a leszorítóerőt, ezáltal a hátsó fertály stabilitását növelik, nagy sebesség mellett.

Maga a szett ismerős lehet az idei Genfi Autószalonra készített verzióról is, a csavar azonban nem itt van: az utólagos alkatrészek mellett, a gyári elemek mindegyikét az ultrakönnyű anyagból készítették, így a teljes kasznit a nyers karbonmintázat díszíti. Végső simításként a tetőt, és a motortakaró paneleket is karbonra cserélték.

Felnik terén a Mansory saját, karbonbetétekkel díszített ultrakönnyű garnitúráját pakolta a gépre, elől 9.0x20, hátul 12.0x21 colos méretben, 255/30ZR20 és 345/25ZR21-es abroncsokkal.

Odabent, a legnemesebb bőrrel bevont ülések, kárpitok és műszerfal, a Mansory sportkormánya, alumínium pedálok és természetesen valagnyi karbon kiegészítő gondoskodik a luxusról.

Hogy a teljesítmény miatt se érje szó a ház elejét, optimalizált vezérlés, valamint sport kipufogórendszer párossal hoztak cirka 50 lóerőt és 50 Nm-t a konyhára. A 12-hengeres aggregát így 2.8 másodperc alatt repíti 100-ra az autót, végsebessége pedig 355 km/óra.