A közeledő Genfi Autószalon egyik állandó résztvevőjének mondható MTM ismét a króm R8-as konverziót viszi mutatóba a kiállításra, a 2011-es debütálás óta azonban még tovább húzták a teljesítményen.

Az MTM az évek során számos csomagot adott már ki a konszern csúcsragadozójához.  Az eddigi munkásságot tekintve, az első konverzióval még 2008 őszén rukkolt elő a német cég, akkor még a nyolchengeres változatra kompresszort fabrikálva. Ezt követte egy év múlva a hátsókerekesre épített R8R, melynek további exkluzivitását az elsősorban technikai oldalon tevékenykedő tuner első optikai csomagjának megjelenése adta. Ezt a változatot később - számos finomítást követően - R8 GT3-2 néven véglegesítették. Ezt követte az akkor már a V10-es, 777 pacisra felhúzott króm-koncepció melyet végül tavaly szelídítettek meg utcai használatra.

A neves kiállításra a csillogó demóautót hergelték tovább, a lóerők számát 777-ről 802-re növelték. A dolog érdekessége, hogy a menetteljesítmény ehhez mérten lefelé változott: a 100-as sprint maradt 3 másodperc, a 0-200 viszont a korábban hangoztatott (becsült?) 9.4 helyett 10.6, míg a 0-300 ideje 20-ról 26 másodpercre nőtt. A végsebességet valahol 360 km/óra fölé tették.

A további változtatások maradtak a jól bevált sémánál: KW variante3 futómű az MTM rugóival, 380 mm-es tárcsákkal és nyolcdugattyús nyergekkel operáló fékrendszer, 20 colos Bimoto garnitúra, valamint az MTM egyeüdlálló légterelő pakettje került fel.

Először kapunk képet továbbá az utastérről, amit vörös bőr, valamint  karbon elemek díszítenek. Az autótól egyébként 450.000 Euró (132 millió HUF) fejében válna meg a cég.