A Vorsteiner idén ünnepli fennállásának tizedik születésnapját, a kerek évfordulóra pedig lesz is mit villantaniuk a hamarosan megnyitó SEMA Show-n.

A kaliforniai tuning cég a BMW M4-eshez alkotott maradandót, mégpedig egy optikai-aerodinamikai csomag formájában, amit közel egy évig tökéletesítgettek a végső forma eléréséig. A fejlesztés során kifejezett szempont volt a használhatóság is: míg a komoly szépészeti paketteket általában igencsak megsínyli ez a terület, a GTRS4 elsősorban mindennapi viseletnek készült.

A kompletten karbon elemekből álló widebody szett beépített koptatóval ellátott új első lökhárítót, a fékek hűtését elősegítendő, szellőzőkkel tagolt széles sárvédőíveket, diffúzort, valamint küszöböket tartalmaz. A kasztni elől 10, hátul 18 cm-el szélesebb a gyári verziónál, így egy speciális, kifejezetten a szetthez passzoló felnigarnitúrát is készítettek. A háromrészes felnik elől 20x10,5, hátul 20x13,5 col méretűek, melyekre a Pirelli P Zero 275 és 345 mm széles abroncsi kerültek fel.

A technikai oldalt a KW koppig ültetett futóműve, Brembo fékek, valamint négyvégződéses kipufogórendszer képviseli. A GTRS4 továbbá az ESS E-Tronic chiptuningját is megkapta, ami a gyárilag 431 pacis ikerturbós erőforrásból 550 lóerőt varázsol elő.

Vorsteiner egyébként azokra is gondolt, akik ennyire nem akarnak feltűnő megjelenést, számukra a nyáron bemutatott, jóval szolidabb csomag lesz a nyerő.