Érdekes építést hozott össze egy lelkes autószerelő, valahol a nagy vízen túl. Drew saját, 2001-es VR6-os Jettáját (itthon Bora néven fut) alakította át egy hirtelen ötlettől, valamint egy elfekvőben lévő 4.0 literes Passat W8 blokktól vezérelve.

Az eredeti terv egy középmotoros gép létrehozása volt, ami annak rendje és módja szerint be is épült a hátsó ülések helyére. A kasztnit egy 3.0 literes V6-os Passat alváznyúlványaival és futóművével, az új blokkot pedig a donor gép automata váltójával házasították. Ezután következett volna a VR6-os cseréje, ahová eredetileg elektromos erőforrás került volna, a hibrid megoldásnál azonban erősebb volt a kíváncsiság: össze lehet-e hangolni a két benzinmotort?

A hathengeres blokk és a manuálváltó tehát maradt a helyén, a W8 automatája e mögé került, a hozzá tartozó óraegység a műszerfal közepére telepedett, a gázpedálra pedig mindkét erőforrást rákötötték.

A végeredmény az alábbi videókon látható. A márciusi tesztfázisig állítólag 100 munkaóra és a műhelyben található alkatrészek beleölésével jutottak el, az egyetlen elem, amire költeni kellett, a 190 dolláros komplett bukóketrec, amit ilyen erőhatások mellett már megkívánt a gép.

Nem forrott még ki teljesen a technika, de már most brutál, mit megy a kétmotoros Jetta, amit Drew azóta is csiszolgat: jelenleg éppen azon dolgozik, hogy a W8-as blokk addig is fordulaton maradjon, míg a VR6-oson váltani kell.

Mindenesetre nem kis elhivatottság kell egy ilyen szerkezet fejlesztéséhez és teszteléséhez, igazán az egész projekt úgy önmagában sem tűnik egy életbiztosításnak.

videó az első tesztfázisról

... és ahogy napjainkban áll a gép. Mondjuk ezt az állított telefonos videózást igazán el lehetne már felejteni.