A bmw m3 asztal utan gondolataim egy nagyobb V12 vagy V10 esetleg V8-as motor asztalositasaban gondolkoztam es kezdtem keresni az alanyt. Egyik faradt esten viccbol kezdtem keresni egyre kisebb motorokat V12-V10-V8-V6 es V4!!! Nem hallottam elotte errol a motorrol, nagyon rovid ideig gyartottak es csak a Ford. Korai Capri-kba az elso szerias Transitokba es leginkabb Corsair-okba szereltek.

 

Az ebayen sikerult beszereznem egyet valtoval egyutt potom penzert, jellemzoen dupla annyiba kerult a szallitatasa angliabol Skociaba. A valtot el is adtam annyiert amennyit a kettoert egyutt fizettem.

Habar sikerult kisebb meretu uvegasztalt talalnom,  a tomzsi V4-es blokk nem tette lehetove hogy a sarkokba allitott hajtokar-dugattyu parosok elerjek az uveglap furatait. CSelhez kellett folyamodni es a fotengely lett az aldozat, igy a hajtokarok a fotengely szeleteire vannak csavarozva es azok vannak a blokkhoz hegesztve. Eleg emberes munka felszeletelni egy fotengelyt ami meg nem az autogyartas "mindent kikonnyitunk" korszakaban keszult.

Az osszeallitasnal figyelni kell hogy az asztal vizszintes legyen mert a latvany mellett a matchboxnak se szabad fenysebesseggel legurulnia rola.

A feluletkezeles elokeszitese ezuttal is a cegem szemcseszorojaval keszult, de a jo par eve rozsdasodo olajos blokk fol adta a lecket es jo alapos tisztitasnak kellett alavetni az asztal vazat.

A kovetkezo lepes a szin valasztas volt. Semmi hirtelen otletem nem volt, es korszakos Fordoknak se volt jellemzo szinuk , igy maradtam a "minel jobban csillog annal szebb" elvnel. Kertem par arajanlatot kromozassal foglalkozo cegektol de nem az en penztarcamhoz gondoltak az ajanlatuk. Igy egy baratom ajanlasara a kozeli porfesto cegre esett a valasztas hogy kromszinre szinezzek a vazat. Nem vegeztek teljesen tokeletes munkat de szerencsere a lathato elemek tokeltes latvanyt nyujtanak.

Az uveglap rogzitesenel a bmw-s asztalnal bevalt trukkot huztam elo a kalapbol, rendszamtabla csavarral rogzitettem. Fordos jellel termeszetesen :)

Az eladas ebayen tortent, habar jelentos erdeklodes volt iranta es rengeted dicseretet is kaptam erte. Egy autoszerelo muhely vette meg es az ugyfelvaroban foglal helyet.

Majd egy honapra ra jott a meglepetes. Anno belinkeltem a Classic Ford magazin feszbukos oldalara, es eleg nagy tetszest is aratott, de arra en se szamitottam hogy bekerul a nyomtatott magazinba es elindult vilagkoruli utra:))))