Egyenként számos csúcsra húzott Nissan GT-R-t láttunk már különböző sportautók ellen gyorsulni, de hasonló ütközetre még nem volt példa: az Unlimited 500+ keretei között a világ két legerősebb csomagjával szerelt Godzilla csapott össze.

A bal sarokban, feketében a többszörös rekorder AMS Performance Alpha 12+ csomagjával szerelt kivitel: aki esetleg most hallana a chicago-i cégről először, a maga 1.700 keréken mért lóerejével övék a világ első 7-másodperces Nissanja, az Alpha 12-es csomag pedig kifejezetten utcára készült, főtengelyen mérve 1.500 lóerővel. A 8-másodperces negyedmérföldes időt simán hozó változaton az oroszok kicsit még tornáztak, így 1.550 lóerővel indultak a küzdelemben.

A jobb sarokban pedig nem mást láthatunk ezüstben, mint az ohiói Switzer Performance 1.700+ lóerős GOLIATH pakkjával szerelt kivitelt, ami néhány hete 400 km/órával állított be új célvonali sebesség-világrekordot egy mérföldön.

Első olvasatra papírforma? Azért ennyire ne legyünk benne biztosak!

Maga a verseny 2:30-tól indul, aki nem ér rá tekerjen oda ;)

A Switzer ugyan hozta ezúttal is a rekord célvonalit, a több, mint 150 lóerővel gyengébb AMS GT-R azonban az - e célokat tekintve - jobb váltóáttételezés miatt 15 km/órával kisebb sebességgel, de két tizedet rávert ellenfelére. 

A videó is jól mutatja, miben domborít inkább a két amerikai cég technikája és hogy rekord és rekord közt mi a különbség.