Habár egy kazahsztáni és egy orosz videóról lesz szó (carscoopon találtam), simán felvehették volna idehaza is őket - talán annyi finomítással, hogy egymást legalább nem feltétlen törik meg az autósok.

Ki ne ismerné azt a rohadt idegesítő, a cipzárelvről hírből sem halló sofőrtípust, aki becsületbeli kérdést és személyes háborút indít a saját sávjának elfoglalásából? Mindegy, hogy amúgy sem halad a sor, az is mindegy, hogy akár egy teljes sávot tart fel a be nem engedett autós, ő elé aztán be ne soroljon senki.

Az indexelést látva szorosan rázár az előtte haladóra, karosszériája épségét kockáztatja, közben rútul pöffeszkedve, felháborodott tekintettel les át a szomszédba: neki joga van ehhez a sávhoz, mégis mit képzelsz te gyökér - főleg ha az enyémnél drágább autóban ülsz - hogy csak úgy bepofátlankodsz ide, he?

De nézhetjük a másik oldalról is: én már balek módra végigálltam a 600 kilométeres dugót két óra alatt, szemfüles autóstársam pedig mindezt megspórolva a kanyarodó és/vagy buszsávban mindenkit végigelőzve indexel be elém abba a sorba, ami többek között pont a hozzá hasonló pofátlankodó autósok miatt halad ilyen lassan. Hát akkor meg nehogy már!

Na akkor most igaza van valakinek, vagy csak simán mindenkinek a ká-anyját?

Kazahsztán

Oroszország