Egyszer régen, az Alpokban? Világra jött egy lila tehén? Hagyjuk Őt most, ismerkedjünk meg a benzinvérűek lila bocijával! Láng Ádám ?Boci Golfja? a soron következő áldozatunk a nagyító alatt.
1992.-es születésű a gépezet, fényes ívű karrierje azonban 2012 novembere környékén vette kezdetét. Akkor került ugyanis Ádám kezei közé. Eredetileg az volt a terv, hogy hétköznapi szaladgálós autó? lesz a párja részére. Nos, ebből nyilván semmi nem lett, mert ugye, ha egyszer az ember elkezdi, akkor nincs megállás.


Csak kéne alá valami ütős felni. Így indult? Aztán nem lett elég jó a pörgő, kell másik? szebb, nagyobb, szélesebb. Erre már betegesen peres gumi kell. Nem maradhat így a kerékjárat, mekkora hely van már ott, ültessük? még? na, még egy kicsit. Így jutottunk el a 7,5x17-es alufelnikhez, amik 205/40-es gumikat hordoznak magukon. A kerékjáratban lévő hézag leredukálásához azonban ez nem volt elég, tovább kellett csökkenteni, erről hozzávetőleges 15 cm-es ültetés gondoskodik, Koni gátlókkal és Eibach rugókkal megvalósítva.


Így már adott a kellően alacsony hasmagasság, de nem maradhatott ?tucat termék? az urak sportjáról elnevezett autó, így került a házhoz az USA piacra gyártott hátsó lökhárító, a gyári GTI szárny és a Vento front is. Mivel Ádám szeret műanyaggal dolgozni, így egy Vento lökhárítót is beszerzett az autó elejéhez, amit gondosan kitakarított, lefalazott, ezzel igazán egyedi arcot biztosítva újdonsült kedvencének. A lökhárítóba épített egy pár szélességjelzőt, amik szintén USA piacos kiegészítői a szériának. Annak érdekében, hogy az ültetés okán ne az egyedi lökös törjön apró darabokra, koptatóval kellett ellátni a gépet. De mivel nem szereti az egyszerű megoldásokat, erre a célra egy negyedik generációs Golf koptatóját szemelte ki és faragta fel a Vento lökösre.  Már ezzel is adott volt az egyedi megjelenés, de a totális fejlövést a RatGarage csapatával (melynek Ádám is oszlopos tagja) dobták meg, ami pedig nem más, mint a manapság egyre divatosabb camouflage dekornak egy elmebajos színösszeállítása, amelytől a gyárilag bíbor lila színben pompázó autó csakugyan a híres csokoládé lila tehenét juttatja eszünkbe. Tetszik-e vagy sem, ez lehet vita téma, az viszont nem, hogy feltűnő jelenséggé vált az autó és megjegyzik az "egyszerű járókelők" is.


Az autó erejét egyébiránt egy 1,8 literes benzines motorból nyeri, amely egy teljes felújításon esett át, így viszonylag fokozott terhelésnek teszi ki a hozzá csatolt 5 sebességes manuális váltót és azon keresztül a féltengelyeket. A nagy kerék könnyedebb tekeréséért a gyári szervós kormánymű felel, a környéken lakó nyugdíjasok riogatásáért pedig az 50es kipufogórendszer, végén a hangolható sport dobbal.


A képek is alátámasztják, hogy kellemes csemegét biztosít az autó a szemnek, ennek ellenére a valódi csemegét az utastérben találhatjuk! Szürke kárpitok és kalaptartó, színben hozzájuk passzoló amerikai autóból származó műanyag elemek, fekete tetőkárpit és szőnyeg fogadja az utazni vágyókat. Kétségtelenül szemet szúr az ülésgarnitúra az autóban, abszolút típusidegen, elöl 6 irányba elektromosan állítható, hátul kagylósított, piros cérnával varrt, varrásoknál piros bőrrel borított, szürke bőrülésekbe süppedhetünk, volt alkalmam bele zuhanni, bizton állíthatom, igazán kényelmes fotelok! Már ez a látvány is kellően magával ragadó, ennek ellenére közel sem értünk még az említésre méltó változások sorának a végére.  Sőt! Szemfüles, kellően megszállott Golfológusok észrevehették, USA piacra gyártott 4 küllős, légzsákos kormányt tekergethet a sofőr, jobb kezénél MFA (multifunktions anzeige-multifunkciós kijelző) kart talál, mely tökéletesen működő rendszerhez csatlakozik!

A bajuszkapcsolóval kiválasztott adatokat Kanadai MFA kijelzős km órán tekintheti meg, amelyet Golf 4 cabrioból származó műszerfal héj ölel körbe! A sebességváltás élményfaktorát növelő tényező az Audi TT-ből átemelt váltókar és gomb, amik USA pohártartós középboxban kaptak helyet, nem sokkal a gyárias jellegű, profin beépített könyöklő előtt. Mivel párjával együtt szoktak a Golffal utazni, Ádám a biztonságra is komoly figyelmet fordított, így a légzsákos kormányon felül az anyósülés elé is kerített gyári légzsákot, egy négyes Golf cabrioból emelték át a lufit, ami alatt egy kinyitható pohártartó lett a műszerfal alatti polcba építve, tovább növelve a belső komfortfokát.


A koncert hangulatért JBL hangszórók felelnek, melyeknek magas sugárzói teljesen egyedi megoldással a tükörtakaró háromszögekben lettek elhelyezve! A gyomorszájban érezhető mélyhangokért egy dupla 30-as mélyláda a felelős a csomagtartóban !


Úgy hiszem nagyjából mindent megemlítettem,amit szerettem volna,de egy ilyen szinten megépített autónál kivédhetetlen,hogy valami kimaradjon ! Láttam, ahogy az autó alakul,változik,formálódik. Láttam ahogy felnik,frontok,lámpák,műszerfalak és kiegészítők cserélődtek, valóban átélhettem, ahogy ?alakul,mint púpos gyerek a prés alatt?.  Idén ott voltak az AMTS-en is a National Tuner Club standján, végre megmártózhattak kicsit a jól megérdemelt rivaldafényben! De nincs vége, biztos vagyok benne, hogy Ádám barátom további elmebeteg ötletekkel fogja még magasabbra emelni az autót!


Köszönöm kitüntető figyelmeteket, hamarosan újabb autók boncolgatásával érkezem, addig is maradok tisztelettel:
Zoli a Drosztról

https://www.facebook.com/ProsztoDroszt