Új típusú bejegyzés egy új típusnak amellyel nemrég bővült kicsiny de annál igényesebb autóparkunk. 

Az egész onnan indult, hogy felmerült a költözés fogalma immár nem először. De most végre reálisnak tűnt a dolog. Szóval a barátnőm és én végre összeköltözünk, mi volt erre az első reakciónk? Itt jegyezném meg, hogy ő is kocsi rajongó, legnagyobb szerencsémre (más esetben már rég kikészült volna a Nissanos projekttől - Lásd korábbi bejegyzések: SXSzombat...). Szóval az első reakció - kell egy kocsi amit télen is használhatunk és jelenleg is működik, de itt jött a neheze - mindkettőnknek tetszenie kell mint külsőben mint tulajdonságaiban. Na ez nemvolt egyszerű folyamat nem is húzom ezzel az időt a BMW lett a befutó. Ezentúl csak a 3-as szérián tudtunk megegyezni, hogy sportos is legyen és elegáns is. 



Mikor már megvolt a gyártó és a modell már csak a megfelelő típust kelett kiválasztani. Kritériumok: Dízel-NEM, Automata-NEM, Kombi-NEM, 1.8as benzin motor volt a minimum de reméltem, hogy nem egy ilyennél kötünk majd ki. A színek közül cska a zöldek voltak kizárva.

Na ennyit a háttértörténetről, egy hónap után már kívülről fújtam a hazai kínalat nagy részét ami belefért az általunk szabott árkategóriába ami 2000€ és a vége felé már 3500€ között mozgott. Egyszer csak feltűnt egy ezüst szinű, 323i szedan, állítólag 195e Km futott, 98-as de viszonylag jól karban tartva, nyári 17eseken, + téli gumik 16os felniken, leszerelhető vonóhorog, és a 6hengeres 2500cm3-es motor 170 lóerővel. Sokak számára jó kis hétvégi autó lenne, de nekünk ő lett a DájliKár. Megnéztük, és meg is vettük - ennyi. Vannak hibái nem egy mai gyerek ez sem. Na de azért a konfort érzet az megvan. A felszereltség: Sportsitze ülések, újrahúzott kórmány és új váltógomb, tempomat, klíma, cdváltó es navigáció de csak kis képernyős, elektromos első ablakok és tükrök, kb ennyi. Fényszórómosója is volt de azt le is kötöttem mert szerintem csak pazarolja a drága ablakmosó folyadékot és nemigazán használ.

Van pár kezdetleges rozsdafoltja, na de kérem 17éve van az utakon, ezt el lehet nézni neki. Ami zavaróbb, hogy már koppan a difi, de együtt lehet vele élni és úgy hajtani, hogy ne koppanjon. Ezt majd tavasszal orvosoljuk. Amit még most megcsináltunk az kapásból az olaj és fiiltercsere volt, a  két első ködlámpát cseréltem mert mindkettő beázott, a hűtőventilátor visco kuplungját kellett cserélni mert állandón hajtotta a ventilátort. Bevallom az új kocsi láttán kicsit elkapott az Ebay láz, és kapásból rendeltem egy AngelEyes szettet hozzá meg csomagtérajtó nyitó rugókat.



Az AngeyEyes-t ma be is szereltem, megkell mondjam pár évet fiatalodott vele az autó az biztos. Kicsit modernebb beütése van. A jövő héten rákötom őket a belső megvilágítasra is, hogy jobb legyen az efekt. 

A télen már nemigazán fog változni a kocsi cska egy aux bemenetet csinálok rá és kész. De ha bármi említésre méltó változás következne be, akkor jön majd a BimmerPéntek 2. 

U.i.- a képeket elnézve azért elférne a pogácsa a felnik alá - MINDIG ÍGY KEZDŐDIK UGYE ?!?!