Egy tunig autóról nem hiányozhat egy ütős felni. De mivan ha beléér a sárvédő pereme a zsír új felninkbe? A megoldás a peremezés. Egy rövid kis cikkben megmutatom hogy lehet egy egyszerű emelőből kincset érő szerszámot csinálni:)

1.Lépés: Előszőr is kell egy hétköznapi VW emelő! Előszőr elő kell készítenünk úgy ahogy a part7-es ép mutatja.Le kell vágnunk a felső ütközöket amik a karosszéria felől vannak normális esetben. Ezután a talp felőli részt le kell vágnunk 45 fokban.

2.Lépés: Szükségünk lesz egy M10-es csavarra, amit a part4-es képen látható rész közepébe hegesztünk úgy ahogy a part5-ös kép mutatja! 3.Lépés: A part1-en látható darabot az emelő alsó feléhez kell hegesztenünk oda ahol 45 fokban elvágtuk. A part5-ös alaktrészt az emelő felső részéhez kell hegeszteni úgy ahogy a part8-as kép mutatja, tehát menettel felfelé!

4.Lépés: Készítsük el a part2-es darbot. Figyeljünk a szaggatott vonalnál le kell hajlítanunk a két oldalt, míg a végén látható szaggatott vonalnál felfelé kell hajlítanunk 90 fokban. Ezt a darbot hozzá kell hegeszteni a part3-hoz úgy ahogy a part6-os képen van! A két furat M20-as! Ebbe a furatba egy menetes szárat kell vágni erre fogjuk ráhúzni a gördeszka kereket! Ez tökéletes mivel kellően kemény de kellően puha is!

5.Lépés: Ha a part2 és part3 össze van hegesztve rögzítsük a szerszámunk felső részére hegesztett csavarra. Ezzel a csavarral tudjuk majd állítani a méretét a szerszámunknak! Tegyük be a gördeszka kereket! Gratulálok kész is van!!! Forrás: VWortex fórum.

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!