Ha sikeres projektet szeretnél, össze kell hoznod a legkomolyabb elméket. Mivel minden jó dolog hármasávan érkezik, a DOTZ Daniel Koltay-val és Stefan Rötzer-rel egészítette ki csapatát a 2DD.JZ projektben. Ismerjük hát meg a teljes bandát!

Christian Haderer "Mr DD2.JZ"

Tervező, benzinvérű, mechanikus ... és a projekt vezetője. Otthon egy BMW-t és egy Toyota Suprát hajt. Van még kérdés?

Daniel Koltay "Engine Dani"

A benzin az ereiben csörgedezik, a munkája egyben a hobbija is. Fiatal cége, a CEK vezetőjeként olyan egyedi termékekre fókuszál, mint a kipufogórendszerek, a teljesítménynövelés és komplett tuning csomagok az autók számára.

Stefan Rötzer "Kamera Steve"

A kamera mögött álló ember - ugyanolyan fontos a projekthez, mint a kamera előtt tevékenykedő srácok. Stefan-nak nem csak a videózáshoz van érzéke, de szívesen szagol bele a műhely levegőjébe is, ha nem ül éppen valamelyik tűzgolyójának kormánya mögött.

... és az alany!

Itt az idő, hogy megszülessen a DOTZ DD1 utódja! Egy új márkaautóval (DD2) a Dotz történelmi projektet indít. A külső a BMW Z4, a belső tér a Toyota Supra technológiáját viseli majd magán.

Az alap egy frissen vásárolt németországi, első szériás BMW Z4 3.0si

A BMW és a Toyota jelenlegi együttműködése által - mely során 2018-ban a két autógyártó közösen bemutatja az új Toyota Suprát és az új BMW Z5-öt - a márkakereskedőknek szeretnének bizonyítani, hogy a "régi technológia" segítségével jobb autó épülhet.

A helyszín magyarázza a Dotz székhelyén található elhagyatott raktárt, amely hamarosan teljesen felszerelt műhellyé válik az RP-Tools jóvoltából.

"Erősebb, extrémebb és brutálisabb lesz (...)" - mondta Christian Haderer projektmenedzser a DD1-re visszautalva.

Christian (projektmenedzser), Daniel (technikus) és Stefan (videográfus) az utolsó tételeket tárgyalja át a projekt elkezdése előtt.

Ha értesz németül, feltétlenül nézd meg a kapcsolódó videót is!

A Dotz megcsinálja!

A Dotz rendszeresen szolgáltat friss infókat a DD2.JZ prototípus fejlesztéseiről, mely során 2JZ motor és megannyi extra tuning kerül egy BMW Z4 kupéba. Mindezt magyar nyelvű blog formájában a Carstyling.hu-n követhettek nyomon a következő hetekben-hónapokban. Kattints ide és nézd meg a teljes sztorit!

Mit érdemes tudni az Alcar-ról?

A Dotz, AEZ, Dezent és Enzo márkát itthon az Alcar Hungária Kft. forgalmazza. A felnik mindegyike hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A kerekekhez remek 3D konfigurátort kínálnak, melynek segítségével Te is felpróbálhatod őket virtuálisan az autódra! Sőt, ha még tovább tuningolnál, kattints és játssz Te is az Alcar Playground alkalmazással, ahol számos egyéb alkatrész közül is választhatsz.

Sőt, még nyerhetsz is!

A Dotz hazai képviselete, az Alcar Hungária Kft. játékkal is alátámasztja a nem mindennapi eseményeket. Kéthetente egy-egy remek ajándékot sorsol ki a DD2.JZ posztok megosztói között, az aktuális ajándék pedig nem más, mint egy eredeti DOTZ szerelőkesztyű (L-es méretben). Amit tenned kell a megnyeréséhez az a következő:

  1. oszd meg ezt, vagy bármelyik DD2.JZ építéssel kapcsolatos bejegyzést, vagy facebook bejegyzést (itt találod az összeset) a facebook oldaladon 2018. február 21-ig!
  2. a bejegyzéshez bármilyen szöveget írhatsz, viszont nagyon fontos, hogy tedd a végére a #dotz2jz hashtaget!
  3. szintén nagyon fontos, hogy a bejegyzésed elérhetőségét állítsd nyilvánosra - "bárki a facebookon, vagy azon kívül" - mert így fogjuk mi is látni, hogy megosztottad
  4. Érdemes továbbá beláljkolni az Alcar Hungary Facebook oldalát is, hogy rögtön értesülj a friss bejegyzésekről!