Két motorblokk is érintett a DOTZ DD2.JZ projektjének épülésében. Az egyik a 2JZ szív, amely remélhetőleg a BMW Z4 orrában köt majd ki, a másik pedig a bimmer eredeti szíve. Mindenekelőtt mindkettőt ki kell bontani a helyéről: előbbit a bontott Toyota Aristo első egyharmadból, utóbbit magából a Z4-ből.

Az eredeti, 3.0si aggregát már megtette a maga dolgát. A munkafolyamatok első részeként a váltóval együtt kerül ki a Z4 motorteréből. Mindez számos előkészületet igényel: a fiúk az orr-részt teljesen szétkapták, leeresztették az összes folyadékot és üzemanyagot, valamint szétkötötték az elektronikát.

Mindez nem egy egyszerű folyamat: Christian és Daniel a legapróbb részletekig odafigyelve készíti elő a terepet a bontásra.

Miután minden készen áll, nincs más hátra, mint kiemelni a blokkot a helyéről.

A 2JZ-vel már egy kicsit nehezebb a helyzet. Miután a bontott első harmad pallókon áll, elég nehézkes a hozzáférés az alkatrészekhez. A megoldást egy targonca jelenti, amivel meg tudják emelni a darabot.

Mivel Danielnek van is jogsija a gépre, a bontás pikk-pakk elkezdődhet.

Mivel nincs rájuk szükség, az Aristo kasztnielemeivel már nem bánnak csínján a fiúk.

 Ahol túl sokat kellene szerelni, ott inkább egyszerűen bevetik a jó öreg flexet.

Nem telik sok időbe, hogy a legendás 2JZ GTE szív már kihámozott állapotban hintázzon az emelőn!

Ha értesz németül, feltétlenül nézd meg a kapcsolódó videókat is! (videó 1, videó 2)

A Dotz megcsinálja!

A Dotz rendszeresen szolgáltat friss infókat a DD2.JZ prototípus fejlesztéseiről, mely során 2JZ motor és megannyi extra tuning kerül egy BMW Z4 kupéba. Mindezt magyar nyelvű blog formájában a Carstyling.hu-n követhettek nyomon a következő hetekben-hónapokban. Kattints ide és nézd meg a teljes sztorit!

Mit érdemes tudni az Alcar-ról?

A Dotz, AEZ, Dezent és Enzo márkát itthon az Alcar Hungária Kft. forgalmazza. A felnik mindegyike hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A kerekekhez remek 3D konfigurátort kínálnak, melynek segítségével Te is felpróbálhatod őket virtuálisan az autódra! Sőt, ha még tovább tuningolnál, kattints és játssz Te is az Alcar Playground alkalmazással, ahol számos egyéb alkatrész közül is választhatsz.

Sőt, még nyerhetsz is!

A Dotz hazai képviselete, az Alcar Hungária Kft. játékkal is alátámasztja a nem mindennapi eseményeket. Kéthetente egy-egy remek ajándékot sorsol ki a DD2.JZ posztok megosztói között, az aktuális ajándék pedig nem más, mint egy eredeti DOTZ szerelőkesztyű (L-es méretben). Amit tenned kell a megnyeréséhez az a következő:

  1. oszd meg ezt, vagy bármelyik DD2.JZ építéssel kapcsolatos bejegyzést, vagy facebook bejegyzést (itt találod az összeset) a facebook oldaladon 2018. február 21-ig!
  2. a bejegyzéshez bármilyen szöveget írhatsz, viszont nagyon fontos, hogy tedd a végére a #dotz2jz hashtaget!
  3. szintén nagyon fontos, hogy a bejegyzésed elérhetőségét állítsd nyilvánosra - "bárki a facebookon, vagy azon kívül" - mert így fogjuk mi is látni, hogy megosztottad
  4. Érdemes továbbá beláljkolni az Alcar Hungary Facebook oldalát is, hogy rögtön értesülj a friss bejegyzésekről!