Ezúttal egy első generációs Golfot hoztam Nektek,Totya büszkeségét boncolgatjuk kicsit a Fuckcultative csapatából.1981-es ?nagylámpás? példány (golfológus kifejezés, a nagyobb méretű hátsó lámpákra utal) 1,9-es TDi motorral,természetesen némi pöcköléssel spékelve . 12-es adagoló és egy 2260-es turbo hivatott növelni a teljesítményt,de fontos megjegyeznem,itt nem a szmókendsármos füstcsavartekergetős varázslat képletének a tényezőivel állunk szemben.

Totya elmondása szerint kb 3 éve került hozzá a gép, akkor már ezzel a motorral volt szerelve, a rend éber őreinek kíváncsi tekintete ellen a leghatásosabb fegyver lapul a forgalmiban,a jó öreg AF betűpáros :D A nagy király hírében álló technika azonban bizonyította,hogy ami elromolhat,az bizony?..2 hét önfeledt autókázás után a Turbo ?elment borért? így egy hosszabb kényszerszünet következett?de nyilván nem holt szezon volt a Turbocsere árának összekuporgatására fordított idő,polírozva lett egy két dolog a motortérben, többek között a jó kis alu szelepfedél és a cooler csövei.


Idő közben a GTi beltér is ki lett tisztességesen takarítva,a hibák,szakadások javításra kerültek így egy tökéletes ?kockás? GTi belső pompázik az autóban,párosítva egy klassz kis Lupo kormánnyal, valamint egy turbonyomás mérővel a középboxban. A belső gyári összhangját nem akarták megbontani hangszórókkal,megaztán a kárpit szétvagdosása sem jellemző Totyára,így csakis a gyári helyeken találhatunk hangszórókat,amiket több fejegység közül épp az hajt meg,amelyikhez a sofőrnek indulás előtt kedve van,nem tart sokáig lejátszót cserélni. Jelenleg felújítás alatt áll a gép,erről később,de itt szeretném megjegyezni, a Lupo kormány helyét vagy egy gyári GTI kormány veszi át,vagy egy BBS Michael Scumacher Limited Edition pörgettyű ! (javallanám az utóbbi lehetőséget) Finom kis fűszere a beltérnek és az egész autónak:Totyáról tudni kell,súlyosan Porsche fertőzött illető,mi sem utalhatna erre jobban,mint a gép slusszkulcsa,ami egy Porsce jelvényes kulcs,Totya egy "bontótúra" alkalmával akadt rá a kincsre...irigykedni ér :D

Miután sikerült életre kelteni a motortérben lakó technikát,a tulaj elvitte gépét pár versenyre,kupákat is nyertek együtt,úgyhogy bízvást állíthatom,nem csak egy füstölő olajkályhával van dolgunk :)

A karosszéria GTI stílusjegyeket visel magán, hosszú kutatás árán sikerült felhajtania a tulajnak egy eredeti GTI rácsot az autóra,amire egy igen ritka TurboRabbit plakett került fel,amit barátaitól kapott az úr...hiába, a jó barátok átérzik ezeket a dolgokat :) Az elöl látható nagy koptató szénszálas anyagból van,igazi karbon,nem holmi fólia ;) A motorháztetőn kamei légbeömlő,hátsó ajtón jól ismert Kamei légterelő feszít büszkén. A világítás a vételkor is megfelelően működött,ám az elöl wessem,hátul pedig kristály lámpák helyét hamarosan csupa Hella fényforrás vette át,ezzel is tovább egységesítve az összképet. A cseppnyi egyedi dekorról egy Fuckcultative dekorcsík gondoskodik a járgány oldalán,ami kimondottan szép a diamantsilver metallic névre hallgató árnyalatú karosszérián. A kerékjárati íveket artec edition l nevű felniszett töltötte ki elöl 7,5 hátul 8,5 x 15? méretben de mivel osztókör módosítókkal voltak dfent,lejárt a mandátumuk,menniük kellett?helyüket igazi prémium termék,egy szett BBS RM vette át!

Jelenleg restaurálás alatt áll a gép, teljes lakatoláson esik át és új fényt kap ,Totya elmondása szerint nem kapkodnak semmiféle show vagy treffen kedvéért, egy cél van,tökéletesen helyreállítani a kis egérkamiont. Szeretne Vele a Wörthersee-re lemenni és a parkolóban megállva gyönyörködni a látványban.


Meggyőződésem,hogy nem lesz hiba a képletben ! Nagyon örülök,hogy alkalmam nyílt írni pár sort egy nagyszerű csapat remek tagjának parádés gépéről ! Ígérem,ha elkészülnek a felújítással, újabb irománnyal állok elő a kis egyesről !
Ha tetszik az autó és esetleg nem ismered még a csapatot,amihez tartozik,javaslom,látogasd meg a Fuckcultative Cruisin? Crew facebook oldalát !

https://www.facebook.com/fckcultative?fref=ts

köszönöm megtisztelő figyelmeteket,maradok tisztelettel:
Zoli a Drosztról

https://www.facebook.com/ProsztoDroszt