Hosszabb kihagyás után végre elérkeztem a harmadik, egyben utolsó részhez. Végre összeállt a rendszer, helyére került a csomagtartó beépítés, a csipogók, és bekötöttem az akkusarukat is.

A korábban méretre vágott falapokat sikerült rögzíteni az ülés háttámlákra, alul lapos zsanérokkal, felül két-két csavarral. Így a két csavar kiszedése után az erősítőt tartó lapot könnyedén le lehet hajtani, és így hozzá lehet férni a mögötte lévő vezetékekhez, ezzel megkönnyítve az esetleges szerelést. Az újrakárpitozás után már csak a vezetékek bekötése maradt. A hátsó testcsatlakozási pontot a kárpit alá rejtve az üléstámlatartó 8-as torxcsavarhoz rögzítettem.

A csipogóknak végül elkészültek az alu félgömbök, amiket mindenképp az A oszlopra szerettem volna rögzíteni. Korábban láttam olyan megoldásokat, hogy kivágták a műanyag kárpitot, de az nem igazán tetszet, így mást próbáltam ki. Belülről, hőlégfúvóval melegítve a műanyagot könnyedén bele tudtam nyomni a félgömbök formáját, így valamennyire a süllyesztést is sikerült megoldani. Hátulról csavaroztam, áthúztam a vezetékeket és összeforrasztottam a korábban már behúzott Schwaiger kábelekkel. Hangzásra úgy tetszett a legjobban, hogy a bal oldali magassugárzó a belső tükör elé mutat egy kicsit (az utastér felé), a jobb oldali pedig ugyanúgy a belső tükör elé mutat, de egy kicsit jobban felém fordul. Ebbe inkább ne menjünk bele...mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik...

Az akkusaruk bekötése már nem olyan érdekes...egy kicsit sok vezeték került rájuk, úgyhogy nem is tudtam felrakni a hozzájuk való takaró műanyagokat. De sebaj...ez legyen a legnagyobb probléma.

Szóval a projekt sikeresnek mondható. Nekem bőven megfelelő hangerő és hangminőség tekintetében is. Szerintem sikerült összehozni egy jónak mondható hifirendszert - fejegység nélkül számolva - 105ezer Ft-ból.

További kellemes időtöltést kivánok mindenkinek!

Bakos Róbert  (fReak)

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!