KáMiNgSzÚn

 

Kis változás következik... (végre)

Nagy átalakítás nem lesz, inkább felújítás és egykét apróbb módosítás. De ez mindenre kiterjedő lesz :D

Kezdjük rögtön a kerekekkel...

2009-ben egy 16"-os MAM Nuvo volt a kerékjáratokban, 195/45R16-os Sava Intensa gumikkal. Igazábol kis átalakítás után megtartottam volna, de a kerékagyakban beállt változás (lásd. később) miatt sajnos már nem ment fel az autóra. Elég hamar sokerült tőlük megválnom, így nekiálltam felnit keresni. A cél 17" volt, és leginkább audi, vw, mercedes (igen, cult :D) vagy porsche felni. Nem akartam sokáig húzni, meghát "egy darabig ez is jó lesz" jeligével egy garnitura Audi TT (7,5*17") kerékre esett a választás. Eddig úgy vagyok vele, hogy még hosszabb távon is el fogom tudni viselni, mert szerintem kifejezetten jól mutat az autón. Dehát kitudja mit hoz a jövő, de a szezont ezzel fogja kezdeni az autó.

A kép illusztráció, lusta voltam kimenni lefényképezni :D

A kerekere 205/40ZQR17-es Kumho Ecsta Supra gumik fognak kerülni. Sajnos a 7,5" szélesség miatt nem pont úgy fog állni, ahogy én szeretném, de nemis teljesen lesz egyenes a gumi fala. (lesz ez még ígyse...)

Nemdrága, nemisrossz, nemis lufi... 205/40ZR17...

Nem PS! (legalábbis a kerék)

Futómű...

Feljebb említettem, hogy a Nuvo-t nem tudtam már felrakni... Ennek az oka a következő: a gyári 4*100as osztókör módosult 5*100-ra. Az autó alá bekerült egy 2.0GTi komplett fékrendszere, kerékagyai, lengőkarjai és féltengelyei. Előre bekerült a kanyarstabilizátor, és a hátsó híd is ki lett cserélve kompletten.

Marad viszont a TA-Technix gewinde, igaz a hátulja már kb gyári keménységüre puhult, de még nem volt vele gond.

Fékek...

A gyári 256mm-es tárcsa és dobfék helyett felkerült előre a GTi 280mm-es dupla, hűtött tárcsakféke(Lucas) és hátra pedig a 226mm-es szimpla tárcsafék. Emellett felkerült a GTi fékrásegítő és a főfékhenger is.

Váltó...

Igazábol itt csak annyi változás történt, hogy ki lett cserélve a halálba kopott, felújításra szoruló hosszú váltó egy ugyanolyan áttételű, de tökéletes váltóra.

Motor...

Na ez egy érdekes részlet, ezt majd egy következő bejegyzésben írom le...

Elektronika...

Gyári óracsoportot kidobtam, helyére egy MFA-s óracsoport került be, a hozzávaló nyomógombos ablaktörlőkarral és kábelköteggel együtt.

megtett út, átlagsebesség, átlagfogyasztás, olajhőfok
és külső hőmérséklet kijelzéssel bővült a repertoár...

Az autót már úgy vettem, hogy volt benne elektromos ablak és elektromos tükör is, de csak utólagosan tették bele a gyárit, de azt rettenetes ekecs módon. (jobboldalon volt a dupla elektromos ablak kapcsolo, nem tartotta meg a memóriát az ablak, !mindkét oldalon volt elektromos tükörállító!) Ezt megelégeltem, és kapott egy gyári kábelköteget, ajtótól-ajtóig és ajtóktol a biztosítéktábláig. Innentől, minden a gyári minőségben, rendeltetésszerüen működik, még a zárba dugott kulccsal is tudom le és felhúzni az ablakokat.

Mivel az FK lámpák nem állíthatók motorosan, ezért a világításkapcsolót lecseréltem nem lámpaállítósra és az állítómotorok kötegét is száműztem, minden mással együtt, ami feleslegesnek bizonyult (gyári hangszórók vezetékei, csatlakozói, meg egy csomó feleslegesen üresen árválkodó csatlakozó).

Rendesen megcsináltam végre  a beszerelése óta bétaverzióban működő távirányítós indítást és komfort-kapcsolást. Már nem lógnak összevissza mindenfelé relék a műszerfal mögött :D.

Ami még várat magára vagy éppen folyamatban van: ledes lábtérvilágítás, dupla ködlámpás világításkapcsoló, autómata fűtésvezérlés, teljes kulcsnélküli használat... ...meg még ami időközben eszembejut...

Belső:

Ülések lettek cserélve, GTi oldaltámaszosra, tetőkárpit és oszlopburkolatok kárpitozva lettek fekete szövetkárpittal, műszerfal műanyagok fényes feketére festése éppen folyamatban van. Minden kapcsoló és kütyü a gyári helyén, semmi extra kapcsoló és kütyü nem lesz.

Zene:

A magasak lettek cserélve Audio System HS25Pro-ra, de ezen kívül max azt tudom megemlíteni, hogy új cd-t írtam :D
Változás egyelőre összesen annyi lesz, hogy a fejegység díszkeret a műszerfallal egyszínűre lesz festve, a magasak és a mélyközepek pedig a gyári helyekre lesznek eltüntetve.

Audio System HS25Pro, brutális :D (x-ion, helon)

A csomagtartó marad olyan amilyen volt... Maximum feketére átkárpitozom, de mást nem vagyok hajlandó csinálni vele...

Külső...

Hát igen... jött a tél... szar is volt, szarabb is lett... megérett a kasztni egykis lakatolásra és festésre. De hamár egyszer meg kell csinálni, akkor legyen megcsinálva az egész. Március elejére beszéltem le a karosszériással, hogy viszem neki az autót. Addigra itthon amit tudok megcsinálok/megcsináltam. Természetesen a szétszedést és összerakásst magam csinálom. Eddig kicseréltem a motorháztetőt, amin voltak horpadások, de hamár volt itthon egy sérülésmentes, akkor inkább az legyen rajt. Csomagtérajtót is kicseréltem, igaz kb ugyanolyan állapotban van mint ami volt rajta, de ebben fúrt üveg van és azon pedig egy gyári GTi kis szárny. Bal első sárvédőt szintén cseréltem, mert az alja annyira el volt korrodálva, hogy egy nagyobb jégdarab egy az egyben leszakított belőle egy darabot. Ennek a helyére is gyári megy, hálisten' ez is volt itthon. Ezeken kívül két küszöböt kell cserélni, de azokat nem a roszda miatt, szimplán szét vannak nyomódva, egyrészt az emelőtől, másrészt pedig valami ároknak a szélétől...

Átalakítás nemsok lesz, inkább csak apró részletek. Oldalindexek, antennahely, ablakspricnik, hátsó ablaktörlő, jelek eltűnnek, sárvédők lesznek peremezve, jobb első sárvédőbe lesz egy transporter légbeömlő és a csomagtérajtón lesz morcosítva a rendszámhely. Mindemellett minden színre lesz fújva, lilára, de más árnyalatra.

Most így hírtelen ennyi... Nemsokára remélem már illusztrálni is tudok :D

(bár, amilyen ritkán unatkozom ennyire, nem mostanában lesz)