A mai világ újfent a retro korát éli, ami az autókat is megmérgezte, Amerikában nem újkeletű a retro, oldschool és a rat stílus sem.
Az új "kort" leginkább  a régi vasfüggöny mögötti, kgst korszakából származó Ladák ihlették és manapság ezek a legkedveltebbek,
de  nem utolsó sorban a trabant warburg skodákat is előszeretettel újra előveszik a fiatalok több évtizedes porosodás után a sufniból.

Láz ami megmérgezte e lázadó fiatalságot és az autókat, az ún. oldschool stílus orosz módra.Hozzávalók: egy  jó kis lada, ami az oroszoknál népautó, úgyhogy alapanyagból nincs hiány,hozzá egy csipetnyi flex, a porig ültetéshez, hogy egy bukkanó is kihívást jelentsen az átlagos hétköznapokra, majd megfűszerezve az Amerikában oly kedvelt fehér falú abronccsal, és kész is a az öregeket szívrohamba kergető olds lada.

Orosz földön, "bandába" verődve cirkálnak az utakon majd egy kellemes össznépi beszélgetésbe torkollik, míg  Magyarországon gyerekcipőben jár ez a stílus irányzat,
Az első nagy "vihart" a miss_tuning naptárjában is megbújó devil zsiguli keltette, ami mára elismert autó lett s még az öreg veteránok is meghajlanak előtte. Ezek után Magyarországon is egyre több ilyen ladákat láthatunk az utcákon és a találkozókon, ami az idő elteltével csak egyre nagyobb létszámú lesz.

A mi családunkba is található egy legyötört zsiguli, ami 86 óta, amikor is legördült a gyártósorról, 3 tulajt, sokezernyi kilométerrel, megélve még mindig jó szolgálatot tesz a családban.
Régi "hagyomány" hogy a családban lévő régi autó az apáról-fiúra való szállás természetes, és aki azzal az autóval nő fel az későbbiekben szívéhez is ragad. Ez nálunk se történhetett volna  másképp, fiatalság bolondság alapon engem is megcsapott az új láz, s mint újonc autószerelő, kihívást és egy álom egyesülésébe csöppentem.

A csúcspont akkor következett be, hogy én is egyfajta tagja szeretnék lenni, amikor is elmentem 2013 márciusában a nemzetközi AMTS-re és személyesen is láthattam a devil zsigulit, ekkor elhatároztam,  hogyha minden kötél szakad, akkor is megépítem saját masinámat.

Mint tanuló létemre nem potyog minden az ölembe, így hát mindenért meg kell küzdenem,de így mindig új-és újabb célok kerülnek elém amik motiválnak az előrehaladásban. Így az olds project is lépésekben halad majd,de mivel isten se egy nap alatt teremtette meg a ladát,s majdan  lassan feltámad hamvaiból.
Jelenlegi állapotába, egy laikus számára nem túl különleges kinézetű a gépezet, de a mögötte rejtőző évek és azt tartalmazó emlékek teszik különlegessé számomra e-járművet.
Remélhetőleg az évek elteltével e stílus is felnő a "nagyokhoz"  és ezzel is a régi járgányokat megmentjük, mivel az öreg verda nem vén verda!