1988-at írunk, a helyszín Wolfsburg,Németország. A Vw konszern mérnökeinek üdvöskéje, a "G60" elnevezésű erőforrás ekkor debütál a nagyérdemű előtt. 2 féle autóban mutatták be, a passat 3. generációjában valamint a Golf második szériájában. Irományom főhőse nem a szeles,hanem a játékos szériából származik,bizony,ismét egy kettes Golf került a nagyító alá :)

1991-ben gördült le a szalagról,majd '94-ig Németország úthálózatán volt felfedezhető,mikor is átkerült hozzánk,Magyarországra,egész pontosan Siófokra. Ott egy idős úrhoz került, aki Vw szervízben dolgozott,így a jó sors (szerencsére) biztosítva volt. Egészen 2006 januárjáig itt "teljesített szolgálatot" a kis kettes,akkor azonban  a tulajt kedves ajándékkal lepte meg fia,gazdagodott egy Golf mk4-el. 2 autó viszont luxus,így nem volt kérdés,az idősebb paripát kitessékelték az istállóból...szóval 2006 januárjában búcsút intettek egymásnak,Gép és Ura. Egy fiatal sráchoz került az autó,de ahogy telt az idő lassan rá kellett ébrednie,hogy nem ez az,amit igazán szeretett volna,ezért júniusban újabb gazdacsere következett,ekkor tette rá a mancsát a Golfra Robi. Szerencsére,eddigi pályafutásának legjobb (és vélhetően utolsó) tulajdonosát "ismerhette meg" az autó.


Robi tudta,mi került hozzá,fel is kereste hát a Siófoki ex gazdát,beszélgetésbe elegyedtek és mivel a bácsi látta Robiban a fanatizmust,Neki adta a golf teljes V.A.G. szervízpakkját,gyári G60 kulcsait és még néhány prospektust is,tudván,így biztosan jó helyre kerülnek.


A karosszéria (G60as Golfokra nem jellemző módon) 80%ban gyári fényezésű,gyönygház fekete színben pompázik,a csillogását egy szép polírozás is segíti. Minden olyan ponton,ahol gyárilag is megtalálhatóak voltak,büszkén feszítenek a G60 plakettek,műanyag kerékjárati ívek és műanyag küszöbborítás,vékony díszlécek,nagy lökhárítók,4 lámpás GTi front,gyárilag fekete Hella hátsó lámpák ráadás ként pedig egy Golfos körökben igazán kuriózumnak számító Rallye front,kompletten! Nincs semmi baja,tökéletes állapotban van,majd? 1 évig szolgált is az autón,de Robi azt mondja,Neki a 4 lámpás front "jobban adja"

Klasszikus értelemben vett tuningnak nincs nyoma,kuriózummal van dolgunk,ráadásul teletűzdelve mindenféle finomsággal.
A gépházban a híres G60-as aggregát trónol büszkén, a maga 225 Nm-es nyomatékával és 160 lóerejével,peckesen mutogatva  azt a bizonyos G töltőt,aminek az elnevezését köszönheti. Ez a szerkezet gyakorlatilag egy kompresszor,ami-ellentétben a turbókkal- nem a kipufogógázzal kerül meghajtásra,hanem a motor főtengelyéről,bordás szíj segítségével működik.Működési elvébe nem mennék bele,nem vagyok ugyanis mérnök és ez nem fizika óra :P Lényege,hogy a keverékhez szükségesnél gyakran több levegőt "összesűríti" és nagy nyomáson az égéstérbe préseli.  Belemehetnénk a technikai dolgokba de nem akarom mástól elvonni az időt :)

A fokozott teljesítményhez természetesen más téren is biztosítani kellett a műszaki profizmust,így kerültek az első kerekek mögé 280 mm-es,a hátsó tengelyre pedig 226 mm-es  féktárcsák, hogy kényes helyzetekben se okozzon problémát a mielőbbi megállás,ezt a célt szolgálja a gyári ABS is.
Az úttal gyárilag 15 coll méretű Sebring aluminium felnik biztosítják a kontaktot,195/50-es gumikkal szerelve,mellyek minél könnyebb elfordításáért hidraulikus szervó kormány a felelős. Volt az autóhoz egy garnitúra OZ Turbo alufelni is ami azóta továbbértékesítésre került,gyári autó,gyári kerékkel,ez volt az elv.Noha nincs piszkálva az autó műszakilag,de a divatnak Robi sem tudott ellenállni,állítható magasságú sportfutómű került beépítésre(esküszöm innentől csak gewinde ként fogom elíteni) de természetesen a gyári futómű is megvan,polcon várja,hogy ismét eljöjjön az Ő ideje.Klíma nem került beépítésre,de Robi saját bevallása szerint ennek külön örül,tekintve,hogy így  a jóval nagyobb intercooler kerülhetett beépítésre az autó elejében,aminek a feladata nem más,mint a G töltőből kilépő,nagy nyomástól felhevült levegőt kellő mértékben visszahűtse mielőtt az az égéstérbe kerül. A keverék másik alkotója ugyebár a benzin,,az se létrán mászik a motorba,a befecskendezésért a jól bevált Bosch Digifant rendszer a felelős.


Ejtsünk pár szót a beltérről is.Ami rögtön szemet szúr,az a Vw-s körökben csak ?nagy Recaro? néven emlegetett fotelpáros. Tekintve,hogy Gti Golfról van szó,fekete a tetőkárpit és az összes oszloptakaró. A tetőbe épített tetőablak (Schiebedach) tavasszal és nyáron igen kellemes élményet tud biztosítani. Az ablakok mozgatásához nincs szükség  tekergetésre,a delejes rendszer elvégzi ezt a feladatot,mindössze a középboxba épített kapcsolókat kell megnyomni. Ha zenehallgatásra adnánk a fejünket,mert már unjuk a G töltő jellegzetes hangját,akkor egy igen ritka,tudtommal csak rallye Golfokba épített CD-s Gamma fejegység  szólaltatja meg a gyárilag 6 hangszórós rendszert.


A képek és a beszámoló alapján is egyértelmű, szigorúan a gyári állapot megőrzése a cél,hiszen egy időkapszulával van dolgunk,ami igen komoly értéket képvisel már most is. De minden nappal értékesebbé válik, a végső cél pedig nem más mint az OT vizsga megszerzése,így kell is az állagmegóvás. Úgy gondolom örülhetünk,hogy vannak emberek az országban,akik a gyári állapot megóvását,fenntartását tűzték ki célul Maguk elé. Kívánok Robinak sok sikert a majdani OT vizsgához és temérdek kellemes percet a kis G60-as Golf mellett .Köszönöm a figyelmet,maradok tisztelettel:Zoli a Drosztról

 https://www.facebook.com/ProsztoDroszt