A tegnapi nap folyamán Hannoverben a Volkswagen cégcsoport lerántotta a leplet legújabb, remélhetőleg hatalmas port kavaró tanulmány autójáról, az Új TriStarról ! Megrögzött busz mániákusok most bizonyára hátra hőkölnek és be kell vallanom, joggal teszik...Mikor az oldalunkat indítottuk, azt se tudtam mi az a TriStar...mára ez olyannyira megváltozott, hogy egyike lett legnagyobb álmaimnak...

Ez a TriStar viszont már cseppet sem az a TriStar...Ugyan felhasználtak ezt-azt a régi receptből, sőt....de ez egy másik kor, más igényekkel. Ezt pedig a Volkswagen A.G. pontosan tudja...ehhez mérten készült el a csoda, s kapott többek között egy 20 collos (igen, 20) Tablet PC-t az utastér és egyebek mellett egy robosztus és igen exkluzív kávéfőzőt .(nem, nem tudom, azt minek) A majdani tulaj életét megkönnyítendő, videó konferencia rendszer is található az autóban.

Külvilágát tekintve jövőbe mutató, azt suttogják, az új Transporterek formavilágát vetíti előre s lássuk be, erre nem csekély az esély. Kőkemény elődje előtt állít méltó emléket a csörlő  a gép elején, no meg az egész megjelenése, a robosztus külleme, a nagy és büszkén mutogatott pótkerék....Minden porcikáján látni, tervezői tudták, hűnek kell lenni a névhez...reméljük, menettulajdonságai is ezt bizonyítják majd.

A cégcsoport büszkén hirdeti, az új TriStar sikeresen ötvözi az aktuális Transporter széria valamennyi elérhető pozitív tulajdonságát, extrém Off Road képességeket, szinte vég nélkül variálható tárolási megoldásokat és még sorolhatnánk. Éppen EZ teszi a TriStart a tökéletes szállító eszközzé, bármi legyen is a cél.

Jöjjön most egy kis száraz tényközlés, az új csodagyerek állandó összkerékhajtással érkezik mechanikus hátsó differenciálzárral, amely hajtáslánc 17 collos alufelniket hajt, rajtuk 245/70R17-es gumikkal. A motortérben a már jól ismert 2 literes TDI dolgozik a maga 450 Newtonméternyi nyomatékával, a motor erejét a hajtáslánchoz 7 sebességes DSG váltó juttatja el.
Összegezvén, nagyon szemrevaló teremtés, követi a jelen divatját, méltó emléket állít a nagy öreg TriStar előtt. Én személy szerint kiváncsian várom, kapható lesz-e sorozatgyártásban és ha igen, hozzánk vajh mikor ér el....
Köszönöm megtisztelő figyelmeteket, maradok Tisztelettel:
Zoli a Drosztról

https://www.facebook.com/ProsztoDroszt