Hol is kezdjem..

Akadt egy kis vitám egy itteni topicban, arról hogy hova tünt a tisztelet?

Igen eltünt, itt is és az autó-hifi életében is , sajnos.

2006 ban kezdtem versenyszerüen foglalkozni az autó-hifivel, azon belül is az SPL részével, persze Amatörként.

Ahol jártam mindig jó hangulat fogadott, izgalmasak voltak a versenyek, sok jó arcot ismertem meg.(Husy, Topbank stb)

Rengeteg segítséget kaptam innen-onnan, és elindultam a lejtőn.

Ezutón is köszönöm Octinak, DV206nak Chefnek és nem utolsó sorban a páromnak Ancsának.

2007 ben már vállalkozás szerűen üztem ezt a sportot, persze profiként soroltak minden versenyen, volt benne kihívás és volt benne sok buktató.

Elöször jöttek a HUMMA spl versenyek, nem voltak rosszak, és ott is rengetek jóarc bukkant fel. Engem viszont nem vonzott a szélessávú spl mérés hát elönyben részesítettem a frekvencián történó Term Lab-os méréseket.

Prága Zolitól kaptam inspirácíót, az akkor még "hivatalos"-nak kikáltott dB Cup Nemzeközi versenysorozatra.

Késön értem be arra hogy a rendszerböl a legtöbbet kihozzam,(köszönet Simonfay Lacinak) igy csak a Tököli döntöre tudtam kihozni, A bajnoki cím már eluszott, (ezuton is gratula Norbinak).

Mint megtudtam, az eredményeink (magyar mezöny) nem kerültek fel a nemzetközi Listára, itt ért az elsó nagy pofon.

Ki volt a hibás? Hova lettek a WB az EB szereplések lehetösége?

Senki nem tudja, azóta sem, persze magyarázatok vannak, innen is meg onnan is.

Ekkor merült fel bennem hogy szét húz a hifis társadalom, összefogás kell.

Sanos süket fülekre találtam, minden szinten, versenyszervezöi és versenyzöi oldalról is.

Értelmes javaslatok, a szekér eggyütt huzása sehol, csak önzés és maga mutogatás hibások keresése mindenütt.

Gondoltam sebaj itt a 2008 as év hoz majd változásokat.

Szervezzünk csapatokat is a versenyekre (volt rá kérés igény),

Rajtunk ne muljon, a masterCar Audio val támogattuk az ötletet, szerveztünk is rá csapatot, fiatal tehetségekre alapozva (Jamaika, TechNorbi), sajnos ez sem ugy alakult ahogy mi szerettük volna, bár voltak igéretes csapatok mint a Deaf team és a Sokol Team, de hiányoltam  nagyon ügyes és erös Csapatnak hitt Nyiregyházi teamot, ök valamiért nem tudtak csapattá érni, vagy nem vállalták a megméretetést, pedig Fodor Pisti pandája az ország egyik legjobban megépített autója volt. Ez a csapat lehetett volna a legjobb huzó eró SPL terén de ugy gondolom a vezéregyinésege a "csapatnak" nem tudta vagy nem akarta felvállalni a megméretetést.

Néhány viszontagság után eljött a 2008 as év, elsö versenye. Nagyon nehezen össze áltak az autók is a csapatban.

Hát nekem nem igazán sikerült a nyitó verseny, és az ellenfelek is erösek voltak (gratula Gergö) Jamaikát majdnem kizárták egy kis szabály értelmezési gondok miatt (persze volt olyan aki erre fel is hivja a birók figyelmét) de meg uszta egy kategoria áthelyezéssel, persze ez ki is hatott hogy késöbb nem lehetett bajnok. Technorbi hozta azt amit vártunk töle.

Nekem itt elegem lett az SPL böl, részben mert a Puntó  sorsa nem ugy alakult hogy versenyezni tudjon, másrészt elegem lett az önzö magamutogató versenyzökböl, aki csak a mások lehuzásából éltek, (Láda tervek kunyerálása, más rendszerében a hibák keresése, és még sorolhatnám)

Megépítettem a Golfot az SQ versenysorozatra, örömmel véve a hirt hogy a HUMMA elinditja ezt a versenysorozatot. (2007 ben sjnos nem volt)

Sajnos ez sem ugy alakult az évvégére ahogy én szerettem volna.

A miértjeibe talán nem mennék bele, mindkét oldal igazsága és igazságtalansága benne volt, sajnos egypár számomra szimpatikus embert sikerült megbántanom, kár volt.

Viszont itt is rengeteg segítséget kaptam, (GMAudio, Györi Laci) és meg ismertem egy két jó arcot, (Gombi, Dimension, és a Lurdys illetve azóta Camponás csapat)

és eljött a 2009 es év, hogy állunk most?

Igérgetések persze vannak, lessz "hivatalos" dB Cup dB Drag meg minden, vajon tényleg lessz??? Vajon nem ismételjük a 2007 es évet? hiszen a WB pont gyüjtés már rég zajlik a nemzetközi porondon, ithon pedigmég a szabályzat sem jelent meg magyarul, söt még azt sem tudják a versenyzök hogy hol lesznek a versenyek.

Ami biztos Magyar Decibel Kupa lessz, és HUMMA is lessz, és én ennek a "kicsinek" is tudok már örülni, készülhetek nyugodtan, senkitöl sem zavarva, tisztában lévö helyzetekkel, helyszínekkel.

Ami aggaszt, és ez nem változott 2007 óta:

A versenyzök beguboznak, fikáznak, tiszteletlenül beszélnek azokkal azokról akik próbálnak(tak) tenni valamit hogy ne itt tartson a hifis társadalom. Persze ép, használható javaslat nélkül az igazukat hangoztatva kompromisszumok nélkül. (tisztelet a kivételeknek)

Akiknek szurkolok, azok a fiatal tehetségek ,mint  DJZolee, Jamaika, és még vannak egy páran az SPL-ben) akik töretlenül hajszolják a decibeleket.

Munkájukhoz innen is sok sikert kívánok.

Zárásul talán annyit hogy SZEBB JÖVÖT Magyar Hifis társadalom.