Úgy gondoltam, ideje végre rendbe hozni a kocsit.

Kívülről, szétszedés nélkül ránézésre két küszöb csere, maga a kaszni, elemek rendben van.

Nos, nagyjából marad is ez a felállás, csak szétszedés után jött a keserű szájíz. Az autó beázott valahol. Durván. Na de ne szaladjunk ennyire előre.

2011. Január 14.

Kezdjük ott, hogy egy szép január 14-ei délelőtt beugrott, hogy ideje lenne elkezdeni. Kérdezzem Jani barátomat, (aki egyben osztálytársam is, ismét köszönet a sok-sok segítségért!) hogy ráér-e, kezdjünk el szerelni. Belement és úgy nagyjából délután egy óra felé hazafelé sétálva egy újabb jó barátom, Krisztián (aki szintén osztálytársam és szintén sok-sok köszönet illeti!) csatlakozott hozzánk, segít ő is.

 

Gyorsan átöltözés, indulás a garázsba. Na, hol kezdjük? Szedjük ki az üléseket, rendben. Szedjük le a kárpitokat, rendben. De hoppá, a padlókárpit nem jön le, vajon miért. Hát persze, ketté van vágva középen, de elül és hátul egyaránt fogja az üléssín. Oké, szedjük le a sínt. Hoppá, nem megy rá se a villás, se a csillag. A francba, crova kell rá. De várjunk, nincs is crovakészletem... Sebaj, tegyük amit még tudunk.

Hoppá, itt elakadtunk, nem tudunk haladni. Oké fiúk, irány haza, majd holnap.

2011. Január 15.

Reggel 10-kor kelés, 11-re már a garázsban vagyunk. Sínek gyorsan leszerelve, padlószőnyeg kivéve. A büdös picsába, ez beázott! De nem is akárhogy, állt bent a víz. Pár sor káromkodás, mindegy, szedjük ki a maradékot. A gyári filcszigetelés teljesen szétmállva, berohadva. Sebaj, haladjunk. Hoppácska, kátránnyal tele van az alváz. Na üsse kő, fogjunk hozzá. Se spakli, se hőlégfúvó. Marad a kalapács és a csavarhúzó.

Hárman elég jól haladtunk, ki is fáradtunk. Lejött az összes kátrány, látszik maga a fém. Hátul egybe van, sehol egy rozsdafolt, fellélegzek. Elöl viszont vannak bajok. A taposók rohadnak, de még nem lyukasak. A küszöbök eleje rohad, cserélni kell őket. Végül is, nincs szarrárohadva, mondjuk úgy, hogy egybe van.

Lényegében ennyi történt a mai nap folyamán, illetve még kisepertük a sok koszt, kátránydarabot, illetve a vizet kitöröltük. Képeket nem mellékelek, aki kíváncsi, az tudja hol nézheti meg őket. (Az autóm oldalán, természetesen.) :)

 

Ja, még valami: Jani barátom jóvoltából a sógora vitt egy kört a VFTS-ével. Hatalmas élmény volt, köszönöm!