Mai rohanó világunkban, ahol a rengeteg napi teendő mellett, ha mindenre gondosan odafigyelnénk sem lenne elég, bizony előfordul, hogy néhány dolog egész egyszerűen nem jut az ember eszébe. Szégyen, vagy sem, június végén idén harmadik alkalommal vettem elő a Hondát – túlzottan kabrióidő sem volt addig, ugye – mikor a csomagtartót kipakolva kezembe került egy elég fontos dokument, a szervizkönyv. A pecsétek tanúsága szerint pedig, a kötelező szerviz időpontját elég rendesen sikerült túlhaladni, ritkán használt autó esetén sajnos könnyedén megesik az ilyesmi.

Mivel eddig is minőségi olajat használtam (Castrol RS), és az utóbbi időkben nem is volt erős igénybevételnek kitéve az autó, a plusz párezer kilométer bizonyára még nem volt annyira veszélyes, azonban megfelelő olaj nélkül, pláne a kompresszorral, egy tapodtat sem akartam vele így tovább menni. A gond már csak a szervizzel volt, az általam eddig preferált szegedi Honda szalont ugye elvitte a válság, csütörtök este fél 8-kor pedig már igencsak nehezen talál az ember másnapra időpontot.

Ekkor jutott eszembe egy régi CS-s ismerős, Xchris, akivel már az idei Carstyling.hu Tuning Show kapcsán is beszélgettünk olaj ügyben. Mint kiderült, a szegedi Yamaha kereskedés mellett már egy autós műhelyt is nyitottak, ahol az olajcsere mellett a futómű beállítástól a klímafeltöltésen át a zöldkártyáig bármit meg tudnak csinálni – szerencsémre pedig a reggeli műszakba én is pont befértem a Hondával.

Chris az utóbbi időben a MOTUL motorolajok forgalmazására állt rá. Aki járatos a versenysportokban, annak bizonyára nem is nagyon kell magyarázni, miért jó ez a márka. Ismerősi körömből – melyben azért előfordulnak a hazai versenysportok szaktekintélyei is – többen is esküsznek rá, igaz, hogy ár tekintetében a piacon a legdrágábbak között van, de azt mondják, megéri. Ha másért nem is, még egy ős márkatárs okított ki a kezdetek kezdetén, miszerint a Honda motorja valóban elnyűhetetlen, de bizony csak abban az esetben, ha az olajzásra mindig pontosan oda van figyelve. Bár nem mintha ez az edzőtermi bölcsesség ne lenne igaz minden más autóra is, de ha már így van, miért pont ezen spórolnék?

A választás végül a sport- és versenyautókhoz ajánlott, durva igénybevétel esetén is remekül helytálló MOTUL 300V Power 5W-40-es olajra esett, mely a leírás szerint minden évszakban használható, teljesen szintetikus, észter bázisú, motorsportban használatos olaj, amit turbófeltöltős vagy többszelepes nagyteljesítményű Otto és Diesel motorokhoz fejlesztettek ki. Több versenysportban is bizonyított már, köztük a SUBARU WRT, World Rally Championship- Graff Racing, Formula Renault, és még sorolhatnánk – bizonyára az én néha nehéznek mondott lábam sem fog kifogni rajta a közúton. A tapasztalataim eddig nagyon pozitívak az olajjal, persze hozzá kell tenni, hogy olajcsere után általában egyébként is minden ég és föld: a halkabb, egyenletesen járó motor és a jobbnak érzett teljesítmény, pláne magas fordulaton. Mint tudjuk, a jó motorolaj hosszú távú befektetés – mindenesetre jó érzés ezen a téren „biztonságban” tudni az autót.

Az Xchriss-féle MOTUL-autószervizt pedig csak szívből ajánlani tudom minden környékbeli autóstársnak, tényleg nagyon patent műhelyt raktak össze a motoros bolt mellé. A szerviz korszerű és tiszta, a szakemberek barátságosak, hozzáértőek és a kellő óvatossággal állnak az általában mindenre kényes átépített vasakhoz – manapság sajnos egyre kevesebb az ilyen tapasztalat. Nem utolsósorban pedig, a galériára épített váróban van WIFI is ;)

Szegedieknek itt a cím is:
Szeged, Algyői út 38/A (a Yamaha Szalon mögött – további infó: www.kalmarmotor.hu)

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!