2011-ben Nürnbergben, Németországban rendezték meg az EMMA autohifi europabajnokság döntőjét.
Elöljáróban annyt érdemes róla tudni, hogy nagyon színvonalas esemény és nemzetenként minden kategória első két helyezettje indulhat csak a megmérettetésen.


Hetekkel előtte már készültünk a rangos eseményre, válogattuk a lemezeket, track-eket hogy mivel fogunk tesztelni, hallgatni europa legjobbjait. Október 27-én elindultunk, majd nem tudván róla, belecsöppentünk a német nemzeti bajnokság döntőjébe. Mondanom sem kell, hogy kellemes meglepetésként ért minket a dolog, nem is haboztunk, rögtön felderítettük a terepet. Alapvetően a német tendencia némileg eltér az europaitól.


Az a meglátásom hogy rendre elfogultak a saját termékeikkel kapcsolatban, de persze nem alaptalanul, mert mint később láttuk,
europai szinten is megállják a helyüket. Érdekes volt látni, hogy mindenkinek a legújabb cuccok vannak, és még csak mutatóban sem volt Graphic Edition Brax, mindenki az új "kockákat" használta Matrix X4 személyében. Egy autóban láttunk NOX4-est, de másutt mindenütt Matrix. Hangszórók tekintetében Helix, Brax, valamilyen márkanév alatt(xetec, microprecision, F1, Exact!) ScanSpeak, itt-ott egy-egy Focal Berilyum középsugárzó. Spl autók rendre Ground Zero, Hifonics,
Kicker és Digital Designs hangszórókat illetve erősítőket haszánltak. EMMA spl-en a hangszórók száma illetve a mérete a ketgóriaképző, ezért mindenhol sok kilowattos erősítők és akkumlátor hegyek foglalták el a csomagtartót.


Visszatérve az SQ autókra, a németek mentalitása abszolút visszaköszön. Sokat beszélgettem versenyzőkkel, kivétel nélkül az analitikus, katonás, végletekig letisztult hangzást kedvelik és keresik is, csövet/csöves hangot messziről kerülik. Nyilván az látszik, hogy nem egyforma költségvetésből gazdálkodunk, (mármint a németek és a magyarok) de azért az alapgondolatok hasonlóak. Vannak akik a gyári struktúra jellegetmegőrizve mindennapos autókkal érkeztek és voltak akik a hifinek szó szeriten mindent alárendelve nagyon "beteg" installokkal jöttek.
Érdekes volt látni, hogy az eleinte zárkózott közösség rögtön megnyílt mikor közöltem hogy sváb vagyok és onnantól készségesen álltak a rendszerek bemutatásához.

BRAX-Team a teljesség igénye nélkül képviseltette magát, meglehetősen éreztetve az "Übermensch" szellemét, magaslati levegőt szívtak. Talán volt is okuk rá, mert a német döntőben minden kategóriában a csapattagok győzedelmeskedtek, de mindig tudni kell hogy ki honnan jött.


28-án a német döntő utolsó napján(itt több napos ez is :) ) délután már gyülekeztek az EB résztvevők, kocsimosás, standok felállítása, stb.
Tisztogatás, törölgetés, akksitöltés. Sok különbség nem volt, csak 3600-as és 7000-es CTEK helyett mindenhol 25000-est használtak :)
Ezt a bejegyzést csak amolyan kedvcsinálónak írtam, a második részben fogom taglalni részletesen az EB eseményeit.

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!