Sziasztok.Igaz, nem kimondottan autós beírás, de annyi köze azért van hozzá, hogy autóval mentem ki az oktatásra.Tudni kell, hogy 16 évesen életem egyik legnagyobb kalandja volt, hogy ugrottam ejtőernyővel.Sajnos csak 2 évig űzhettem ezt a sportot, mert nem éppen olcsó mulatság volt már akkor sem.Aztán volt egy jó nagy szünet.Ma már nem ugranék ki egy működőképes repülőből, de a levegőbe, a csendbe és nyugalomba azóta is vissza vágytam.Így 33 évesen elszántam magam.

Szóval a mai story:

Ma meg volt az első szárnypróbálgatás siklóernyőileg.Mint egy igazi repüléssel kacérkodó (jó)madár! biggrin.gif Mivel kitűnő volt az idő, alig volt igazi légmozgás, a nap is sütött és délnyugati áramlás volt, gyönyörű szépen feljött az ernyő, nem kellett vele bírkózni.Elsőre a belefutós startot gyakoroltatta velem az oktató, és hogy mit hova kell és hogyan csatolni ahhoz, hogy ne érjen túl nagy meglepi amikor elstartolok.
Szentkirály után, a tiszakécskei út mellett volt a kijelölt starthely.Ott róttam a métereket ernyővel a fejem felett, és mivel eléggé hanyagoltam a sportot vagy bármi féle testmozgást, egy-egy csörte után majd kiköptem a tüdőm! laugh.gif Szóval vagy többet kellene mozogni, vagy abbahagyni a bagózást! laugh.gif
Elég jól ment a dolog, a 3. belefutásra már nem volt szükségem különösebb instrukciókra, Robi még is futott mellettem ha v.mi lenne.De nem volt.Egy pillanatra némi segítséggel ill. talaj egyenetlenségnek (gödör biggrin.gif ) köszönhetően sikerült elemelkednem.Igaz rövid ideig tartott a feeling, de a szám a fülemig ért.Elmondhatatlan volt.Pont mint 17 évvel ezelőtt, igaz akkor 200km/h-ról lassultam 4m/s-ra 3 sec. alatt.De utána a fene nagy szélzajt felváltotta a csend, és tényleg fent voltam a világ tetején és arra a pár percre amíg leértem, murvára nem érdekelt semmi, a földön lévő probléma.
Na ebből szeretnék v.mit vissza kapni amit kihagytam.
Ha v.ki érez magában vállalkozó kedvet ilyesmi mar@h@ság kipróbálására jelezze.A tanfolyam díja 60e.ft, amit 2-3 részletben is be lehet fizetni.Ebben van tankönyv, elméleti ill. gyakorlati rész ill. kisdombozás is, ahol a tényleges elstartolást ill. ernyőirányítást lehet gyakorolni.A végén pedig Kunszálláson 5 csőrlés ami után a delikvens érvényes szak.szó.-t kap.Ha ügyes volt persze.Ha nem, addig gyakoroltatja amíg jó nem lesz.Sértődés ide v. oda.Tudni kell, hogy Robinál az A-s vizsgában benne van egy vészhelyzetmegoldó vizsga is, ami elvileg csak a B-s vizsgában szerepel.Szigorúság rlz.
Igen, eszement vagyok.De ez ettől szép.