Egy igazi századvégi szuperhős körül legyeskedünk most egy kicsit.Vadi neve -legalábbis azoknak akik figyelik a Drosztot egy ideje- nem csenghet idegenül,nagyon sokat tett hozzá a saját autóm szépüléséhez is. Bár a Jetta Coupe korszakját lezárta,mégsem tudok nem megemlékezni az autójáról,könnyen lehet,hogy egyszer majd az a gép is górcső alá kerül,amúgy Drosztológiailag.


De mai alanyunk csakugyan századvégi,1999.-es gyártású negyedik generációs Jetta, amit Európában ugyebár Bora néven forgalmazott a Vw konszern. Vadihoz (becsületes,teljes nevén Vadas Gábor) 2013. december 6.-án került a gyárilag CanyonRot (Lc3K) színűre prüszkölt gépezet,Fehérvárról vásárolta,saját elmondása szerint "megláttam hahun,elmentem és meg is vettem" a kapcsolat tehát elég fiatalnak mondható,mégis parádés eredményeket könyvelhetett el a gazdi eddig is!


Az autó eleve "építve" volt már a megvételkor is, mikor Gábor elhozta,et 52-es 8Jx18"-os Vw Tacora kerekeken gördült az autó. (Touareg gyári alufelni)Ezekre 205/35-ös Toyo Proxxes gumik lettek felfeszegetve, az osztókör házasításért 2 cm-es módosító pogácsák feleltek. A motortérben sem egy -sajnos Magyar valóságra jellemző- 1,4 16V teszi próbára a féltengelyeket, hanem egy jól szituált 2,3 literes AGZ kódú V5 benzines agregát  rendezi katonás sorba a lovakat a hengerekben. Szám szerint 150 van belőlük a gyári adatlap szerint (nem hengerből,lóerőből) a maximális forgatónyomaték pedig 205 Nm-ben lett megadva.  Az 5 henger kellemes duruzsolását Miltec kipufogórendszer erősíti fel és továbbítja a hátsó traktusnál a külvilágba. Erőteljes motorhoz erőteljes fék  dukál,az első tengelyen 288mm-es, a hátsó tengelyen 256 mm-es (természetesen hűtött) tárcsákra harapnak a fékbetétek,ha a szükség úgy kívánja. A gyári futóművet már az előző tulaj messzire hajította, vásárolt egy Supersport gewindét a kerekek mögé, amire építettek egy levegős futóművet. bizony,  szuszogós az autó :P Mielőtt tovább haladunk emlékezzünk meg a Tacora pörgők méltó utódjairól. Ugyanis az a szett bizony már a múlté, helyettük ET57-es,szintén 8x18-as Porsche Cayenne alufelnik töltik ki a rendelkezésükre álló teret a kerékívekben. Ezeken is 205/35 Proxxes gumikat taláhatunk,ugye ami bevált,azt felesleges leváltani.

A hátsó tengelyen a 2 cm-es pogik lekerültek,oldalanként további 1-1 cm-rel növelte Vadi a nyomtávot,jelenleg 3 cm-es pogikat találunk a kerekek mögött.
Nade ugye szuperhős...akik látták a gépet az AMTS-en azoknak nyilván feltűnt,hogy egy "aktuális Ultimate Superhero" kartonból kivágott mása feszít az autó mellett, IronMan a.k.a. Vasember alias TonyStark személyében. Most vessünk egy pillantást az autóra".ugye,hogy ugye"Az a színösszeállítás valóban adja a párhuzamot,erről gondoskodik a már említett gyári színkóddal remekül harmonizáló BBS Óarany fényezés a Porke pörgőkön. Vadi úgy súgta,várható még némi Óarany beütés itt-ott de semmi "ló túlsó felére átbukástól" nem kell tartani,nos ezt nem is vonnám kétségbe,sőt ...


Ugyebár senkinek sem idegen kifejezés a "valamitől más mint a többi" Nos a Bora küllemét a gyári európai  kittől az USA első lökös, USA hátsó lámpák  és a GLi szárny  különbözteti meg,már persze a kerék-gumi-hasmagasság kombón felül.


A gépezet felszereltségét tekintve Highline szintű, az már majdnem  az "Ír-olvas pacsit ad" kategória...Az elöl ülők kényelmét egy Recaro üléspár hivatott fokozni,ezek is az autóval együtt  érkeztek,nem úgy,mint az R-Line kormány,ami Vadi pompás ízlésének állít emléket . A minőségi zenehallgatás is fontos Vadinak így a hifibe nagyon gyorsan beletúrtak, beépítésre került egy 2DIN méretű JVC fejegység, aminek a hangját gyári helyekre épített Hertz komponens szettek továbbítják az utasokhoz, mélyláda még nem került a gépezetbe. Azok,akik ismerik Vadit régebb óta,már a CoupeJetiből kiindulva is biztosra vehették,hogy a Bora is csillogó "Talik ásza" autó lesz,remélem,hamarosan a Jeti  is egy kellemes hangvételű irományom tárgya lehet majd. Köszönöm megtisztelő figyelmeteket,remélem élveztétek az irományt, hamarosan újra jelentkezek,maradok tisztelettel,Zoli a Drosztról

a képekért köszönet:

https://www.facebook.com/nniky.zphoto

a csapat,ahová az autó és a tulaj tartozik:

https://www.facebook.com/ratgarageclub

és ahol az iromány született:

https://www.facebook.com/ProsztoDroszt