Nem kevés képet osztok meg nap mint nap a ProsztóDrosztGarage saját facebook oldalán, így aztán elkerülhetetlen volt Gábor fehér b3 variantja,ami mellett nehéz lenne szó nélkül elmenni.
Az autó 2009.-ben került jelenlegi tulajához,nem épp virágzó állapotban (sérült volt a bal eleje) cserébe azonban igen jutányos áron. Miután ki lett csengetve a vételár,darabokra lett szedve az autó,minden hiba el lett hárítva/ki lett javítva,eztán kapta jelenlegi fényét is az autó.
A gyártósorról 1,8-as benzines aggregáttal gördült le,felszereltségét tekintve cl volt ha jól tudom.
Nos, a motorja kifeküdt,így aztán jött a kézenfekvő megoldás,1Z (1,9 TDi) motor egy mk3-as Golfból...különböző,hatóságokkal vívott harcok okán először lecsó lett a forgalmi,majd emiatt hivatalossá lett téve a dízelesítés. Egyenlőre gyári a motorja de ez nyilván nem sokáig maradhat így.


A belső is kapott "némi variát" ,gyakorlatilag ki lett cserélve cakk-pakk egy b4-es passatéra az egész,lett bent digit. klíma,elektromosan állítható tükrök és "villanyablak" MFA is bekötésre került és még sorolhatnánk napestig a kis apróságokat,a végeredmény mégis beszédesebb 1000 szónál...


Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a futómű kérdése mellett sem, a hasmagasság (ma már szinte elengedhetetlen) leredukálásért egy Fk Highsport Gewinde a felelős, a Cl felszereltséghez tartozó 14-es lemezkerekek helyére pedig meseszép és nem túl gyakori BBS RF pörgők kerültek, melyek azóta továbbértékesítésre kerültek,így a motor pöckölésén felül ez is egy kis "meglepi" lesz a következő szezonra Gábortól,nem kötötte az orromra,miféle kerekek veszik át az RF-ek helyét...

csak remélni tudom,hogy nem felejtettem ki semmit, a képekért és az összes infóért ezer hála és köszönet Nagy Gábornak,büszke vagyok,hogy "bemutathattam" az ország egyik legparádésabb Volkswagenjét a blogomban és  a ProsztoDrosztGarage saját facebook oldalán is,ha Ti,akik olvassátok,csak feleannyira élvezitek majd,mint Én az írást,akkor már megérte!
köszöntem a figyelmet!
Maradok Tisztelettel