Néhány Tuningrendezvényen megfordultam már, láttam "nagyarcokat" de még ilyennel nem találkoztam, csak "képeken". Kihagyható, ugyanakkor maradandó lenyomatot hagyott a lelki világomban. Biztos én vagyok a szemét alak, hogy ezt le merem ide írni, de ez már nekem is sok/k/ volt. A Horti Tuning találkozón megjelent egy autós társaság, nevét nem szeretném említeni, mert nem lejáratni szeretném őket. Azok közül is nem egy haverral felfigyeltünk a Top Eksön "Dévó Lajosra". Az autó az egyik fő sor második autójaként állt. A megoldásai dominóként döntötték bennem az érzéseket. Az első ami szembetűnő volt hogy egy írtózatos nagy Tescós aluminiumszárny virított a Sedan autó csomagtartó tetőjén, így odasétáltunk haverokkal hogy szemügyre vegyük a gépsárkányt. Hát mit mondjak ilyet még nem láttam. Az autó eleje kb 6-8 centimétert volt ültetve, a kerék /5,5x14 ET49 GM acélfelni/ szószerint beesve az első sárvédő mögé, a hátsó kerék magasan kiemelkedve mind függőleges, mind vízszintes irányban a kasztni síkjából. Kb 8-10 centiméteres pogácsa lehetett rajta.

A hátsó kerék belső fele volt szinte egy síkban az autó karosszériájával :)

Ilyet még soha nem láttam - mondom. Hátul 2 db kipufogó kivezetés , két ordító dobbal, az autó elején a rendszám letéve a lökös aljára, de a konzol igényesen meghagyva, és nem beszélek a házi diffuzorról, ami a motorháztető közepén helyezkedett el, és fél méteres kockaként ágaskodott ki onnan. A motorháztető igényesen matt feketére fújva, és hogy a hatás legyen teljes a két vadállat első lámpára festve lett szemöldök. Mindez egy teljesen gyári autó 1.5-ös motorral szerelve. Gondolom ezek a kellékek kellettek ahhoz hogy az autó megfelelően viselkedjen az úton.

/Amiután kicsit távolabb kerültünk az autótól megjelent a büszke tulajdonos is, aki gondolom csak retyóra mehetett be mert szinte az egész találkozó ideje alatt végig az autónak dőlve csámcsogta a rágót illetve nem látva a flegmától az első két foga közé szorított egy fogpiszkálót és azt hintáztatta lekezelően, majd matematikai pontossággal 3 percenként rásmárolt a csajára, persze úgy hogy azok az emberek is lássák akik amúgy nem akarták... A kipufogó decibelmérésen előkelő helyezést ért el orbitális hangjával. A díjat is kb úgy vette át a srác hogy "höh, mit akartok itt"...sokan harapdálták a szájukat a röhögéstől, ő nagy peckesen visszament az autójához, és újra lesmárolta látványosan a barátnőjét nyitott szájjal.

Eszembe is jutott hogy ő itt valami vezér-egyéniség lehet, hiszen kitette az oklevelet a szélvédőre belülről, majd túráztatott motorral , agyon csúsztatott kuplunggal repedtfazék hanggal elhagyta a helyszínt, azt hittük orra esik az autó, úgy állt...majd perceken belűl újra visszatért, közben persze bőgette a motort, a szelepek rémisztő kopogó hanggal "muzsikáltak", sértő volt a fülnek, gondolom szét volt már a motorja a bevásárló központi , illetve a szántóföldi veretések után...sorba álltak félre előle az arra sétáló emberek, hogy vissza engedjék a "parkoló helyére"... /

Amit az autóra ráköltött az illető, abból egy értelmes alufelni, értelmes ültetés, illetve egy normális kipufogó is kifizethető lett volna. Az pont igényesen "széppé tette volna a kis Lanost.

Nem tudom hogy ez izlésficam, kisebbségi komplexus, vagy feltünési viszketegség - ami ilyen "tuning irányzatba" visz el valakit.

Egyedi a tuning valóban, de lényegében nevetséges is.

Megjegyzem nem konkrét példaként van felvetve az autó típusa, hiszen bármilyen típusból látni sajnos ilyet, és nem ritka...

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!